Reklama
Borůvkové vdolečky
Fotogalerie:

Borůvkové vdolečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 42 g droždí
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • na smažení olej
  • 250 g borůvkové zavařeniny
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 lžíce cukru moučky
  • 250 ml borůvek

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Ve vlažném mléce rozmícháme dvě lžíce cukru, trochu mouky a rozdrobené droždí. Promícháme a v teple necháme vzejít kvásek. Mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli, kvásek, rum, citronovou šťávu a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a v teple necháme asi hodinu kynout.

  2. 2. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na placku asi dva centimetry silnou. Skleničkou nebo tvořítkem vykrájíme kolečka, která necháme dalších deset minut kynout. Vykynuté vdolky pomalu po obou stranách dozlatova usmažíme ve větším množství horkého oleje. Přebytečný tuk odsajeme na papírové utěrce.

  3. 3. Vdolečky potřeme borůvkovou zavařeninou. Tvaroh ochucený moučkovým cukrem nastříkáme zdobicí trubičkou po obvodu vdolku. Vzniklý otvor vyplníme čerstvými borůvkami, můžeme ozdobit snítkou meduňky a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s ovocem (16.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový chléb

Ořechový chléb

Špaldová mouka je zdravější Podle receptu Blanky Vránové z Liberce
Škola vaření /19.09.19
Kotlík s fazolkami a hovězím masem

Kotlík s fazolkami a hovězím masem

K fazolkám se skvěle hodí voňavá bylinka, která se skrývá pod názvem saturejka.

...

Škola vaření /28.05.16
Čočka s krupkami

Čočka s krupkami

Jí se na Nový rok, má zajistit dostatek peněz.

Zdeněk Blahoš, Karviná

Škola vaření /24.01.17
Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek,


Roudnice nad Labem

Škola vaření /08.02.19
Broskvové knedlíky

Broskvové knedlíky

Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem ...
Škola vaření /08.05.13
Katova pomsta

Katova pomsta

Chutná jako lepší lečo, ale pořádně ostré.
Petra Javorská, České Velenice
Škola vaření /18.02.10
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama