Reklama
Borůvkové knedlíky
Fotogalerie:

Borůvkové knedlíky

Anna Veselá
Anna Veselá
Žďár nad Sázavou

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 kg mouka hrubá a polohrubá
  • 2 vejce
  • 500 ml mléko
  • trochu do kvásku cukr
  • špetka sůl
  • 1 balíček droždí
  • dle potřeby borůvky a cukr
  • na posypání skořicový cukr nebo tvaroh
  • na omaštění máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme část mouky, vejce a špetku soli. Přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Po trochách přidáváme mouku, až vznikne tuhé a hladké těsto. Necháme vykynout.
  2. Z těsta natrháme asi 40 stejných kousků, do kterých dáme borůvky a cukr a důkladně uzavřeme.Vaříme asi 10 minut nad párou.

  3. Hotové omastíme a sypeme skořicovým cukrem nebo tvarohem.

    Tip : Pokud použiješ umělé sladidlo, pochutnají si i diabetici. Borůvky jsou pro ně nejvhodnější  ovoce. Na borůvky do lesa vem i děti, budou mít pěkný zážitek.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchty

Buchty

Osvědčený babiččin recept. Miloslava Lušáková, Kolín
Škola vaření /10.10.16
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
Smaženice s krupičkou

Smaženice s krupičkou

Už se těším, až zase začnou růst houby. Určitě hned vyrazím do lesa, čerstvé jsou ...

Škola vaření /29.08.16
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /12.10.18
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
Jáhlový kuba

Jáhlový kuba

Dlouhé roky jsem připravovala vánočního kubu z krupek. Byl dobrý, ale od té doby, co ...
Škola vaření /14.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu