Reklama
Borůvkové knedlíky
Fotogalerie:

Borůvkové knedlíky

Anna Veselá
Anna Veselá
Žďár nad Sázavou

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 1 kg mouka hrubá a polohrubá
  • 2 vejce
  • 500 ml mléko
  • trochu do kvásku cukr
  • špetka sůl
  • 1 balíček droždí
  • dle potřeby borůvky a cukr
  • na posypání skořicový cukr nebo tvaroh
  • na omaštění máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme část mouky, vejce a špetku soli. Přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Po trochách přidáváme mouku, až vznikne tuhé a hladké těsto. Necháme vykynout.
  2. Z těsta natrháme asi 40 stejných kousků, do kterých dáme borůvky a cukr a důkladně uzavřeme.Vaříme asi 10 minut nad párou.

  3. Hotové omastíme a sypeme skořicovým cukrem nebo tvarohem.

    Tip : Pokud použiješ umělé sladidlo, pochutnají si i diabetici. Borůvky jsou pro ně nejvhodnější  ovoce. Na borůvky do lesa vem i děti, budou mít pěkný zážitek.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda

Kulajda

Oblíbený recept naší rodiny. Jiřina Karmazinová, Svitavy
Škola vaření /10.11.15
Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí se dělá mnohem kratší dobu než hovězí.

Eva Krámková, Pelhřimov

Škola vaření /23.05.16
Masové koule s kadeřávkem

Masové koule s kadeřávkem

Alenka Linhartová, Zábřeh

Škola vaření /20.01.19
Meruňkovo-jahodové řezy

Meruňkovo-jahodové řezy

Nejlepší jsou druhý den, když změknou.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /18.06.16
Houbový guláš

Houbový guláš

Je to vlastně bramborový guláš, ale s houbami chutná výborně.
Libuše Staňková, ...
Škola vaření /02.09.08
Salámoví kyseláci

Salámoví kyseláci

Jsou výborní pro „spravení“ chuti.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /09.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu