Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.
Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Ingredience
- 1 kg mouka hrubá a polohrubá
- 2 vejce
- 500 ml mléko
- trochu do kvásku cukr
- špetka sůl
- 1 balíček droždí
- dle potřeby borůvky a cukr
- na posypání skořicový cukr nebo tvaroh
- na omaštění máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme část mouky, vejce a špetku soli. Přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto. Po trochách přidáváme mouku, až vznikne tuhé a hladké těsto. Necháme vykynout.
-
Z těsta natrháme asi 40 stejných kousků, do kterých dáme borůvky a cukr a důkladně uzavřeme.Vaříme asi 10 minut nad párou.
-
Hotové omastíme a sypeme skořicovým cukrem nebo tvarohem.
Tip : Pokud použiješ umělé sladidlo, pochutnají si i diabetici. Borůvky jsou pro ně nejvhodnější ovoce. Na borůvky do lesa vem i děti, budou mít pěkný zážitek.