Výsledek je úžasný, po bocháncích se jen zaprášilo. Nejlepší jsou ještě teplé.
Veronika Mládková, Jihlava
Ingredience
- Ingredience
- 150 ml mléko
- 125 ml zakysaná smetana
- 1 vejce
- 500 g polohrubá mouka
- 20 g sušené droždí
- 1 lžička cukr
- 1 lžička sůl
- 250 g malé škvarky
- 1 na potření vejce
- na posypání hrubě mletá sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do domácí pekárny nejprve nalijeme vlažné mléko, přidáme zakysanou smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu, a vejce. Přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme droždí a cukr, do druhého rohu sůl. Pekárnu zapneme na program hnětení a kynutí.
-
Po vykynutí do těsta zapracujeme škvarky. Z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí mřížky na brambory vytvoříme na jednotlivých kuličkách ozdobný rastr.
-
Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nahrubo mletou solí.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.