Reklama
Bochánky z domácí pekárny
Fotogalerie:

Bochánky z domácí pekárny

Veronika Mládková

Jihlava

Výsledek je úžasný, po bocháncích se jen zaprášilo. Nejlepší jsou ještě teplé.

Veronika Mládková, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 150 ml mléko
  • 125 ml zakysaná smetana
  • 1 vejce
  • 500 g polohrubá mouka
  • 20 g sušené droždí
  • 1 lžička cukr
  • 1 lžička sůl
  • 250 g malé škvarky
  • 1 na potření vejce
  • na posypání hrubě mletá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do domácí pekárny nejprve nalijeme vlažné mléko, přidáme zakysanou smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu, a vejce. Přisypeme mouku, do jednoho rohu dáme droždí a cukr, do druhého rohu sůl. Pekárnu zapneme na program hnětení a kynutí.

  2. krok2

    Po vykynutí do těsta zapracujeme škvarky. Z těsta tvoříme malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí mřížky na brambory vytvoříme na jednotlivých kuličkách ozdobný rastr.

  3. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nahrubo mletou solí.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla. Jan ...
Škola vaření /14.11.17
Utopenci – klasika pro každého

Utopenci – klasika pro každého

Nejtěžší je vydržet těch pár dní, kdy se buřty musí nechat proležet.

Eva ...

Škola vaření /26.10.16
Lívance s marmeládou

Lívance s marmeládou

Lívance z kynutého těsta podávané s jahodovou zavařeninou, tvarohem a čerstvými ...

Škola vaření /11.06.17
Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarku

Zatím v kuchyni moc nepobývám, spíš se jen zajdu podívat, co maminka nebo babička ...
Škola vaření /20.04.12
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
Moravské koláčky

Moravské koláčky

Tereza Kostková

Škola vaření /27.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu