Reklama
Biskupský chlebíček
Fotogalerie:

Biskupský chlebíček

Jaroslava Štefánková

Zlín
Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že neudělám chybu, když sáhnu po receptu, který s malými rozdíly měla v šuplíku už moje maminka – po nadýchaném a křehkém biskupském chlebíčku s rozinkami.
Jaroslava Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 0,5 dl rum
  • 1,5 hrnku olej
  • 3 vejce
  • 1,5 hrnku cukr krupice
  • 3 hrnky strouhané mrkev
  • 3 hrnky mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžičky skořice
  • 1,5 hrnku rozinky
  • 2 lžičky soda
  • 1 sáček ovoce kandované
  • 1,5 hrnku ořechy mleté

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev očistíme a nastrouháme na tenké nudličky.
  2. krok2
    V míse ušleháme cukr s vej­ci a olejem. Prosátou mouku a sodu přisypeme do našlehané smě­si a nakonec přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.
  3. krok3
    Směs dáme do vymazaného a kokosem vysypaného pe­káčku nebo formy na srnčí hřbet a pečeme asi 40–45 minut. Vychladlý biskupský chlebíček nakrájíme a ozdobíme šlehačkou.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda ...
Škola vaření /20.05.13
Drožďová polévka

Drožďová polévka

Je velmi zdravá, proto ji vařím dost často.
Erika Uchytilová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Bramboráky s křenovou omáčkou

Bramboráky s křenovou omáčkou

Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.
Škola vaření /17.11.08
Závin z bramborového těsta s masem

Závin z bramborového těsta s masem

Je výborný s kysaným zelím nebo se špenátem.

Markéta Mikulová, Jihlava

Škola vaření /30.03.16
Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí se dělá mnohem kratší dobu než hovězí.

Eva Krámková, Pelhřimov

Škola vaření /23.05.16
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Ostružiny nám rostou na zahrádce, takže je nemusím kupovat. Když uzrají, otrháme je s ...
Škola vaření /19.11.10
 

Nejnovější

Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct. Dominika Caisová, Zlín
Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
Francouzské madlenky

Francouzské madlenky

Ke kávě neznám nic lepšího.

Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Všehochuť /27.02.17
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Jsou krásně nadýchané a voňavé.

Olga Pysarenko, Praha

Všehochuť /26.02.17
Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Cupcakes s čokoládovo-vínovým krémem

Ochutnej a hned poznáš ten rozdíl.

Petra Voglová, Stražisko

Sladký život /26.02.17
Muffiny s čokoládou Margot

Muffiny s čokoládou Margot

I muffiny můžou chutnat jako perník!

Michaela Bluchová,  Ostrava

Sladký život /26.02.17
Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /25.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama