Reklama
Reklama
Biskupský chlebíček
Fotogalerie:

Biskupský chlebíček

Jaroslava Štefánková

Zlín
Často přemýšlím, jakou sladkou dobrotu upeču jako moučník své rodině. Vím, že neudělám chybu, když sáhnu po receptu, který s malými rozdíly měla v šuplíku už moje maminka – po nadýchaném a křehkém biskupském chlebíčku s rozinkami.
Jaroslava Štefánková, Zlín

Ingredience

  • 0,5 dl rum
  • 1,5 hrnku olej
  • 3 vejce
  • 1,5 hrnku cukr krupice
  • 3 hrnky strouhané mrkev
  • 3 hrnky mouka hladká
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžičky skořice
  • 1,5 hrnku rozinky
  • 2 lžičky soda
  • 1 sáček ovoce kandované
  • 1,5 hrnku ořechy mleté

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev očistíme a nastrouháme na tenké nudličky.
  2. krok2
    V míse ušleháme cukr s vej­ci a olejem. Prosátou mouku a sodu přisypeme do našlehané smě­si a nakonec přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.
  3. krok3
    Směs dáme do vymazaného a kokosem vysypaného pe­káčku nebo formy na srnčí hřbet a pečeme asi 40–45 minut. Vychladlý biskupský chlebíček nakrájíme a ozdobíme šlehačkou.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám. Hana Šátralová, ...
Škola vaření /29.05.16
Zapečená zelňačka

Zapečená zelňačka

Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější.
...
Škola vaření /04.05.11
Domácí chléb

Domácí chléb

Domácí chléb je lepší než ten kupovaný. 
Karel  Stašek
Škola vaření /12.02.09
Jednoduché rizoto

Jednoduché rizoto

Podle babičky toto jednoduché jídlo vařím dodnes.
Iva Holá, Praha
Škola vaření /25.08.08
Zadělávané vepřové s majoránkou

Zadělávané vepřové s majoránkou

Můj děda měl rád k masu co nejvíc omáčky a já jsem po něm.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /05.01.15
Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu.


Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.03.17
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama