Reklama
Bílé fazole s masem a zelím
Fotogalerie:

Bílé fazole s masem a zelím

Zdeněk Horvát

Tábor
Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale i omáčky a poctivé, vydatné polévky. Naučila mě, že je možné vařit i ‚‚tak trochu mezi" – řidší omáčky nebo hustší polévky, podle fantazie a chuti. Právě takový je i tento recept na maso s fazolemi. Záleží jen na tobě, jestli budeš připravovat variantu sytější nebo lehčí.
Zdeněk Horvát, Tábor

Ingredience

  • 1 zelí kysané
  • jíška
  • worcesterská omáčka
  • 500 g maso vepřové
  • omáčka chilli
  • 250 g fazole bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je povaříme.
  2. krok2
    Když jsou fazole poloměkké, přidáme k nim maso na­krá­jené na kostky a nadrobno pokrájené zelí.
  3. krok3
    Jsou-li fazole a maso měkké, zahustíme je jíškou, osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem a chilli omáčkou. Podáváme s pečivem nebo s brambory.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Domácí jsou velmi chutné, přitom to není nic složitého ani pro začínající kuchařky....
Škola vaření /26.04.15
Hustá gulášovka

Hustá gulášovka

K obědu nepotřebujeme už žádný druhý chod.

Eva Šmídová, Ústí nad Labem

Škola vaření /03.02.16
Lahůdkové domácí škvarky

Lahůdkové domácí škvarky

Mohou se přidat třeba do halušek.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /05.02.13
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Husokachna s ovocem

Husokachna s ovocem

Chuť ovoce s masem máme rádi.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /21.07.16
Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Nejchutnější jsou malé brambůrky, které můžeme nechat v celku, ale je s nimi víc ...

Škola vaření /16.09.16
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama