Reklama
Bílé fazole s masem a zelím
Fotogalerie:

Bílé fazole s masem a zelím

Zdeněk Horvát

Tábor
Moje babička byla nepřekonatelná kuchařka, od které mi chutnalo nejen sladké pečivo, ale i omáčky a poctivé, vydatné polévky. Naučila mě, že je možné vařit i ‚‚tak trochu mezi" – řidší omáčky nebo hustší polévky, podle fantazie a chuti. Právě takový je i tento recept na maso s fazolemi. Záleží jen na tobě, jestli budeš připravovat variantu sytější nebo lehčí.
Zdeněk Horvát, Tábor

Ingredience

  • 1 zelí kysané
  • jíška
  • worcesterská omáčka
  • 500 g maso vepřové
  • omáčka chilli
  • 250 g fazole bílé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je povaříme.
  2. krok2
    Když jsou fazole poloměkké, přidáme k nim maso na­krá­jené na kostky a nadrobno pokrájené zelí.
  3. krok3
    Jsou-li fazole a maso měkké, zahustíme je jíškou, osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem a chilli omáčkou. Podáváme s pečivem nebo s brambory.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté buchty s mákem

Kynuté buchty s mákem

Kristina Baráková, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /23.11.18
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
zapečené zelí s plackami  a uzeným

zapečené zelí s plackami a uzeným

Staročeská klasika.

Marie Zvěřinová, Březno

Škola vaření /17.04.12
Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Jemné pražské knedlíky s falešnou svíčkovou

Je to opravdu velká pochoutka, zvlášť když jsou po ruce i brusinky.

Simona ...

Škola vaření /27.04.15
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu