Reklama
Bezinkový likér
Fotogalerie:

Bezinkový likér

Lucie Strakošová

Trnávka
Připomíná griotku, chutná lehce po kávě.
Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 2 l bezinkové plody
  • 1 l voda
  • 1 kg cukr
  • 2 cukr vanilkový
  • 2 lžíce káva mletá
  • 500 ml rum

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bezinky důkladně očistíme a opláchneme. Nasypeme je do hrnce‚ přidáme vodu a svaříme. Šťávu přecedíme do druhého hrnce‚ přidáme 1 kg cukru a povaříme 5 minut. Pak přidáme vanilkové cukry a vaříme další 3 minuty. Přidáme kávu a vaříme ještě 2 minuty.
  2. Necháme zcela vychladnout a nakonec přidáme rum‚ promícháme a můžeme přelít do lahví‚ necedíme! Uchováváme na chladném tmavém místě. Likér popíjíme vychlazený s ledem.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích. Jarmila Pekárková, Vimperk
Škola vaření /25.03.15
Pikantní medová žebírka

Pikantní medová žebírka

Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka ...
Škola vaření /19.08.13
Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Pikantní a navíc velmi zdravé.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /13.10.11
Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře.

Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin

Škola vaření /14.01.15
Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Podáváme přelité šťávou, se zelím a noky.

Bohumila Šťastná, Praha

Škola vaření /21.01.17
Bramboráky s křenovou omáčkou

Bramboráky s křenovou omáčkou

Jídlo je příjemnou obměnou klasického bramboráku s pikantní ostřejší chutí křenu.
Škola vaření /17.11.08
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama