Reklama
Beránek se sněhovým kožíškem
Fotogalerie:

Beránek se sněhovým kožíškem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Velikonoční beránek z třeného těsta s kožíškem z bílkového sněhu.


Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 4 vejce
  • 120 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce horké vody
  • 100 g nasekaných ořechů
  • 50 g rozinek
  • na namočení rum
  • na formu hera a hrubá mouka
  • Poleva:
  • 3 bílky
  • 150 g cukru moučky
  • na ozdobu lentilky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku promícháme s práškem do pečiva. Žloutky ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Po lžících přidáme olej a horkou vodu. Pak vmícháme mouku, ořechy, rozinky namočené v rumu a sníh z bílků.

  2. Formu na beránka vymažeme herou a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto, přiklopíme vrchním dílem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40–45 minut. Upečeného beránka vyklopíme a necháme vychladnout.

  3. Ušleháme sníh ze tří bílků a zašleháme moučkový cukr. Sníh naneseme na beránka pomocí zdobičky. Ozdobíme lentilkami, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, až sníh oschne a trochu ztuhne.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nočky se sladkou omáčkou

Nočky se sladkou omáčkou

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami. Lenka Prachařová, Příbram
Škola vaření /12.06.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Slezské plněné pirohy

Slezské plněné pirohy

Zelí vždy pokrájím na menší kousky.

Veronika Klučková, Český Těšín

Škola vaření /07.11.17
Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

Vývar je skvělým základem pro dobrý oběd. Když nám nějaký zbude, můžeme ho ...

Škola vaření /12.11.17
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Babička nám ji vařila o prázdninách.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /12.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama