Reklama
Bažantí stehýnka
Fotogalerie:

Bažantí stehýnka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál.

Karolína Nejedlá, Dobříš

Ingredience

  • 800 g bažantích stehýnek
  • 400 g bůčku
  • podle chuti sůl a pepř
  • několik kuliček celého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • trocha kmínu
  • 3 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • 150 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Maso omyjeme a stehýnka s bůčkem rozložíme na pekáč. Maso osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme také celý pepř, nové koření, kmín, bobkové lístky a špetku tymiánu. 

  2. 2. Na bažantí stehýnka rozložíme anglickou slaninu pokrájenou na slabé plátky. Maso mírně podlijeme vodou a potom pečeme v troubě při 170 °C asi 1,5 hodiny. Během pečení maso průběžně kontrolujeme a podléváme tukem vypečeným z bůčku.

  3. 3. Hotové maso podáváme s bramborovým knedlíkem. Hodí se k němu dobře vychlazené světlé pivo.


Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulová nadílka

Cibulová nadílka

Ivana Kafková, Běchovice
Škola vaření /07.03.18
Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

Tradiční recept z Moravského Slovácka z oblasti Bílých Karpat.

Libor Velan, ...

Škola vaření /09.11.17
Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Klasický recept podle babičky.
Petra Komárková, Cheb
Škola vaření /04.03.12
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně.
Renáta...
Škola vaření /20.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu