Reklama
Reklama
Bavorské vdolky
Fotogalerie:

Bavorské vdolky

Lenka Kiesewetterová
Lenka Kiesewetterová
Čekyně
Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
 

Ingredience

  • 1 kg hladká mouka
  • 10 g cukr
  • 30 g máslo
  • 3 žloutek
  • 50 g droždí
  • 4 lžíce rum
  • 500 ml mléko
  • citrónová kůra
  • 10 g sůl
  • tvaroh
  • povidla
  • 20 g cukr
  • mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z části vlažného mléka, droždí a trochou cukru si uděláme kvásek.
  2. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Do žloutkové pěny přidáme mouku, rum, vzešlý kvásek, sůl, citrónovou kůru a zbytek cukru i mléka. Vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple kynout.

  3. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kolečka, necháme ještě chvíli nakynout a poté vytlačíme prsty v prostřed dolíček a smažíme v hrnci s olejem. Koblihy musí v oleji plavat. Smažíme asi 2 minuty z každé strany.
  4. Po vychladnutí dáme do prostřed vdolku lžičkou povidla a dozdobíme sladkým tvarohem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
Slepičí polévka

Slepičí polévka

Když je víkend a sejde se celá rodina, je čas na poctivou polévku. Slepičí milujeme, a ...
Škola vaření /01.09.08
Babiččiny beleše

Babiččiny beleše

Sladkosti od mojí babičky jsou prostě nepřekonatelné. Navíc je moje bábinka docela ...
Škola vaření /08.12.08
Čaj pro dobré sny

Čaj pro dobré sny

Jakmile nemůžu spát, uvařím si bylinky.
Šárka Adamcová, Praha
Škola vaření /09.03.09
Špenát z kopřiv

Špenát z kopřiv

Nejlepší je k pečenému jehněčímu masu. 


Rudolf Stehlík, Kopřivnice

Škola vaření /10.03.17
Domácí chléb

Domácí chléb

Chuť domácího chleba opravdu stojí za to. Příprava není složitá.
Václav Soukup, ...
Škola vaření /03.10.08
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama