Reklama
Bavorské vdolky
Fotogalerie:

Bavorské vdolky

Lenka Kiesewetterová
Lenka Kiesewetterová
Čekyně
Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
 

Ingredience

  • 1 kg hladká mouka
  • 10 g cukr
  • 30 g máslo
  • 3 žloutek
  • 50 g droždí
  • 4 lžíce rum
  • 500 ml mléko
  • citrónová kůra
  • 10 g sůl
  • tvaroh
  • povidla
  • 20 g cukr
  • mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z části vlažného mléka, droždí a trochou cukru si uděláme kvásek.
  2. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Do žloutkové pěny přidáme mouku, rum, vzešlý kvásek, sůl, citrónovou kůru a zbytek cukru i mléka. Vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple kynout.

  3. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kolečka, necháme ještě chvíli nakynout a poté vytlačíme prsty v prostřed dolíček a smažíme v hrnci s olejem. Koblihy musí v oleji plavat. Smažíme asi 2 minuty z každé strany.
  4. Po vychladnutí dáme do prostřed vdolku lžičkou povidla a dozdobíme sladkým tvarohem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Beskydský bigos

Beskydský bigos

Pořádně sytá dobrota Podle receptu Petry Zlámalové z Klatov
Škola vaření /17.02.20
Masopustní pekáč

Masopustní pekáč

Podle receptu

Jany Kolářové z Karviné

Škola vaření /09.02.18
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tento likér je velmi sladký a v době chřipek navíc velmi zdravý.
Škola vaření /25.02.09
Česnečka s nočky

Česnečka s nočky

Poctivá silná polévka vždycky přijde vhod.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /23.02.15
Knedlíky se slaninou a houbami

Knedlíky se slaninou a houbami

Doufám, že letos porostou houby. Hned s první úrodou určitě připravím tuhle ...

Škola vaření /10.11.16
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu