Reklama
Bavorské vdolky
Fotogalerie:

Bavorské vdolky

Lenka Kiesewetterová
Lenka Kiesewetterová
Čekyně
Když udělám bavorské vdolky, jen se po nich zapráší.
Lenka Kiesewetterová, Čekyně
 

Ingredience

  • 1 kg hladká mouka
  • 10 g cukr
  • 30 g máslo
  • 3 žloutek
  • 50 g droždí
  • 4 lžíce rum
  • 500 ml mléko
  • citrónová kůra
  • 10 g sůl
  • tvaroh
  • povidla
  • 20 g cukr
  • mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z části vlažného mléka, droždí a trochou cukru si uděláme kvásek.
  2. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Do žloutkové pěny přidáme mouku, rum, vzešlý kvásek, sůl, citrónovou kůru a zbytek cukru i mléka. Vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple kynout.

  3. Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme kolečka, necháme ještě chvíli nakynout a poté vytlačíme prsty v prostřed dolíček a smažíme v hrnci s olejem. Koblihy musí v oleji plavat. Smažíme asi 2 minuty z každé strany.
  4. Po vychladnutí dáme do prostřed vdolku lžičkou povidla a dozdobíme sladkým tvarohem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Hovězí guláš s meltou

Hovězí guláš s meltou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé ...
Škola vaření /20.03.12
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
CHlupaté knedlíky se zelím

CHlupaté knedlíky se zelím

Recept je rychlý, výborný a nezevšední.    

Lída Košíková, Praha

Škola vaření /19.10.12
Chlebová štóla

Chlebová štóla

Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší.
Vladimíra Wagnerová, ...
Škola vaření /03.02.11
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Nádivku pečeme s vepřovým masem.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /20.12.12
 

Nejnovější

Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas. David Šebek, ...
Škola vaření /21.08.17
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...

Všehochuť /21.08.17
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Škola vaření /20.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama