Vylepšená klasika
Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže
Ingredience
- 3 zralé banány
- 1 citron
- 2 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 100 ml rostlinného oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 150 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 50 g hořké čokolády
- na formu tuk a mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Banány oloupeme a v míse rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory dohladka.
-
Zakápneme citronovou šťávou, přidáme vejce, jogurt, olej a promícháme.
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem a spojíme s banánovou směsí. Hořkou čokoládu nasekáme na kousky a vmícháme do těsta.
-
Formu na bábovku pečlivě vymažeme tukem a vysypeme moukou.
-
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
-
Pečeme 35–40 minut, špejlí vyzkoušíme, jestli je bábovka upečená.