Reklama
Bábovka se skořicí
Fotogalerie:

Bábovka se skořicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Tažárová, Březová u Uherského Brodu

Ingredience

  • 3 vejce
  • 180 g cukru krystalu
  • 1 vrchovatá lžička mleté skořice
  • 4 lžíce oleje
  • 6 lžic mléka
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 2 velká jablka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici a zašleháme. Postupně přidáváme olej, mléko a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a nakrájená jablka.

  2. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme při 170 °C asi 30 minut. 

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (16.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štruple

Štruple

Toto cukroví mám ráda, pekla mi ho babička. Miloslava Vavrysová, Lužice
Škola vaření /22.02.10
Kulajda

Kulajda

Co rodina, to jiná verze této jihočeské polévky.

Alena Vytisková, Přelouč

Škola vaření /24.10.17
Domácí kaiserka

Domácí kaiserka

Petra Ferštlová, Rakovník

Škola vaření /27.01.19
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Vyzkoušej tuto lahůdku.
Marcela Krejčí,
Opava-Kateřinky
Škola vaření /25.01.10
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Výborná polévka, která zasytí i jako hlavní jídlo. Nejlepší je s čerstvým ...

Škola vaření /13.11.13
Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché.

Jana Kolouchová, Plzeň

Škola vaření /16.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu