Reklama
Bábovka od babičky
Fotogalerie:

Bábovka od babičky

Eva Chudá

Ostrava Mariánské Hory
Místo ořechů můžeš použít rozinky.
Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory

Ingredience

  • 125 g máslo
  • 140 g cukr moučkový
  • 2 cukr vanilkový
  • 2 vejce
  • 50 g ořechy vlašské
  • 1 vanilkového aroma
  • 200 ml mléko vlažné
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukry do pěny. Vmícháme žloutky‚ nasekané ořechy a aroma. Přidáme mléko a větší část mouky s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou vmícháme do těsta.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho přidáme dvě lžíce kakaa a promícháme. Těsta střídavě klademe do formy. Končíme bílou vrstvou‚ kterou můžeme posypat skořicí. Pečeme zhruba 40 minut při 180 °C.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborák na plech

Bramborák na plech

 Je zdravější než klasický smažený. Pavlína Kotrbová, Jihlava
Škola vaření /20.12.11
Krůtí stehna na špeku

Krůtí stehna na špeku

Jednoduchý recept z babiččiny kuchyně.

Petra Holická, České Budějovice

Škola vaření /26.08.14
Cibulačky k čaji

Cibulačky k čaji

Tyto slané koláčky hned zmizí ze stolu.
Zdeňka Podávková, Kolín
Škola vaření /07.11.08
Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
...
Škola vaření /19.11.10
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Tvarohový moučník s rybízem

Tvarohový moučník s rybízem

Květa Nováčková, Brno

Škola vaření /04.06.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu