Reklama
Bábovka od babičky
Fotogalerie:

Bábovka od babičky

Eva Chudá

Ostrava Mariánské Hory
Místo ořechů můžeš použít rozinky.
Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory

Ingredience

  • 125 g máslo
  • 140 g cukr moučkový
  • 2 cukr vanilkový
  • 2 vejce
  • 50 g ořechy vlašské
  • 1 vanilkového aroma
  • 200 ml mléko vlažné
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukry do pěny. Vmícháme žloutky‚ nasekané ořechy a aroma. Přidáme mléko a větší část mouky s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou vmícháme do těsta.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho přidáme dvě lžíce kakaa a promícháme. Těsta střídavě klademe do formy. Končíme bílou vrstvou‚ kterou můžeme posypat skořicí. Pečeme zhruba 40 minut při 180 °C.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Snad se letos hub konečně dočkáme. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /20.06.17
Dýňový kompot

Dýňový kompot

V loňském roce mě překvapila naše úroda dýní, tak jsem si nechala poradit, co ...

Škola vaření /05.08.16
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Iva Černá, Praha

Škola vaření /06.03.18
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Do nádivky přidej nasekanou petrželku.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Škola vaření /11.09.12
Šťavnaté vepřové koleno

Šťavnaté vepřové koleno

Nela Kučerová, Pardubice

Škola vaření /21.02.18
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem.

Tamara Kondlerová, Šumperk

Škola vaření /13.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu