Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli.
Ruth Northamová, Praha
Ingredience
- 200 g fazolí
- 300 g brambor
- 100 g rýže
- 2 rajčata
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 klobása
- podle chuti sůl
- 1 hrst nasekané petželky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je přivedeme k varu, krátce povaříme, slijeme a dáme novou vodu. Osolíme a vaříme do poloměkka.
-
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, rýži propláchneme a spaříme a rajčata dáme do vroucí vody. Zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na kousky. K téměř měkkým fazolím dáme do hrnce brambory, rajčata a rýži, klobásu. Osolíme, přilijeme olej a vaříme společně dalších 20 minut. Polévku ozdobíme čerstvou petrželkou.