Reklama
Babiččiny lilky
Fotogalerie:

Babiččiny lilky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud nemáš lilky, můžeš plnit cukety.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Ingredience

  • 100 g rýže
  • 300 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 100 g sýra s modrou plísní (niva)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • trocha soli a pepře
  • 2 lilky
  • 1 smetana 33%
  • 1 sýrová omáčka na zapékání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, sójovou omáčku a trochu soli a pepře. Směs důkladně promícháme
    a pak zapracujeme uvařenou vychladlou rýži.

  2. Lilky opláchneme a podélně rozkrojíme. Uprostřed je trochu vydlabeme lžící tak, aby vzniklo dostatek místa pro nádivku. Potom je naplníme masovou směsí a vložíme do vymazaného pekáčku. Obložíme je vydlabanou dužinou.

  3. Ve smetaně rozmícháme sýrovou omáčku a nalijeme ji na lilky. Zapékáme asi 35 minut při 200 °C. 


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládaný eidam a syrečky

Nakládaný eidam a syrečky

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný ...
Škola vaření /10.09.13
Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /12.10.18
Ovar s domácím jablečným křenem

Ovar s domácím jablečným křenem

Měkkoučkému a dobře ochucenému masu s křenem nikdo neodolá.

Lenka Novotná, Slavkov

Škola vaření /26.02.13
Rychlovka s kokosem

Rychlovka s kokosem

Naše oblíbená dobrota.

Adriana Konečná a Veronika Balíková, Ivančice

Škola vaření /23.05.16
Houbový kuba

Houbový kuba

Tradiční jídlo, které  kdysi vařívaly naše  babičky právě ...

Škola vaření /30.11.16
Žemlové knedláky

Žemlové knedláky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /17.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu