Pokud nemáš lilky, můžeš plnit cukety.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Ingredience
- 100 g rýže
- 300 g mletého masa
- 1 vejce
- 100 g sýra s modrou plísní (niva)
- 2 lžíce sójové omáčky
- trocha soli a pepře
- 2 lilky
- 1 smetana 33%
- 1 sýrová omáčka na zapékání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, sójovou omáčku a trochu soli a pepře. Směs důkladně promícháme
a pak zapracujeme uvařenou vychladlou rýži. -
Lilky opláchneme a podélně rozkrojíme. Uprostřed je trochu vydlabeme lžící tak, aby vzniklo dostatek místa pro nádivku. Potom je naplníme masovou směsí a vložíme do vymazaného pekáčku. Obložíme je vydlabanou dužinou.
-
Ve smetaně rozmícháme sýrovou omáčku a nalijeme ji na lilky. Zapékáme asi 35 minut při 200 °C.