Reklama
Babiččiny bochánky
Fotogalerie:

Babiččiny bochánky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou vláčné a trochu kořeněné, takže přímo předurčené jako výborná příloha při zahradním grilování.

Irena Soukupová, Nejdek

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 400-500 g nastrouhaných vařených brambor
  • trocha soli
  • 100 g hery
  • 1 kostka droždí
  • podle potřeby mléko
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 4 stroužky česneku
  • trocha  pepře

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z droždí, trochy mléka a mouky. V míse smícháme obě mouky, brambory, sůl, rozpuštěnou heru, vzešlý kvásek a podle potřeby mléko. Hotové propracované těsto necháme asi 1 hodinu kynout. Mezitím si připravíme směs na potření z vejce, oleje, grilovacího koření, česneku, soli a pepře. 

  2. Po vykynutí tvarujeme kulaté bochánky a ještě je necháme chvíli kynout na plechu. Poté je nastřihneme, potřeme připravenou směsí a dáme péct do vyhřáté trouby na teplotu 180˚C. Pečeme asi 30 minut.

Tip redakce

Směs grilovacího koření si můžeš připravit vlastnoručně. Stačí ti k tomu trochu sušených bylinek, sůl a mletá červená paprika.

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníčky

Perníčky

Podle receptu Romany Hladíkové z Brna
Škola vaření /04.12.18
Domácí kečup

Domácí kečup

V případě doma připraveného kečupu si mohu být jistá, že je z kvalitních ...
Škola vaření /13.10.11
Ledvinkové ragú

Ledvinkové ragú

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat.

Aneta ...

Škola vaření /03.09.17
Barevný guláš

Barevný guláš

Na barevný guláš budeme potřebovat 1kg vepřového nebo hovězího masa. Můžeme použit ...

Škola vaření /12.01.13
Ptačí hnízda

Ptačí hnízda

Děti při jejich pečení rády pomáhají.

Alena Lánská, Strakonice

Škola vaření /01.04.17
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama