Reklama
Babiččiny beleše
Fotogalerie:

Babiččiny beleše

Anežka Jungmanová

Ostrava
Sladkosti od mojí babičky jsou prostě nepřekonatelné. Navíc je moje bábinka docela moderní žena, která se nerozpakuje kromě tradiční bábovky, kynutých buchet a tříbarevných koláčků pustit i do méně obvyklého pečení. Mně osobně moc chutnají její beleše, které jsou jakousi obdobou bavorských vdolečků. Vypadají na talíři opravdu efektně a skvěle chutnají.
Anežka Jungmanová, Ostrava

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 30 g droždí
  • 300 ml mléko
  • 1 lžíce cukr pískový
  • 1 tvaroh
  • 1 marmeláda malinová
  • 1 smetana zakysaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Spojíme mouku, cukr, dro­ždí se 100  ml mléka a necháme vzejít kvásek. K vzešlému kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit na vařečku. Z těsta tvarujeme malé bochánky a opět je necháme 15 minut kynout na pomoučeném vále. Potom je vytahujeme tak, aby vznikly placky.
  2. krok2
    Placky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách. Smícháme tvaroh a 1/2 za­vařeniny. Potřeme tím hotové beleše. Na závěr přidáme ještě jednu lžičku marmelády a zakysané smetany na každý kousek. Nazdobené beleše nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit. Richard Ctibor, Kroměříž
Škola vaření /14.10.16
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Škola vaření /19.07.13
Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech.
Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
Kachna s haluškami

Kachna s haluškami

Kombinace, kterou si hned oblíbíš.

David Petrovský, Otrokovice

Škola vaření /07.07.16
Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho ...

Škola vaření /03.04.17
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama