Ingredience
- 100 ml sádlo
- 3 stroužky česnek
- rozmarýn
- 1/2 lžičky pepř
- 1/4 šálku máslo
- 50 g mandle
- oregáno
- 500 g játra kuřecí
- 2 lžíce brandy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Játra opláchneme a nakrájíme na hrubé kousky. Spolu s nasekanými stroužky česneku rozmixujeme na hladkou kaši.
-
Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, sůl, pepř a polovinu připravených bylinek. Přidáme oloupané nasekané mandle a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme. Směs nalijeme do sádlem vymazaných zapékacích misek a vložíme je do pekáčku s horkou vodou. Pečeme v troubě 20–25 min.
-
Po upečení necháme zchladnout a přelijeme sádlem. Necháme v lednici do druhého dne odležet. Zdobíme zbylými bylinkami. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.