Reklama
Reklama
Babiččina paštika
Fotogalerie:

Babiččina paštika

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Na chutnou domácí pomazánku vzpomínám od dětství s chutí. Je vynikající, kupovaná paštika se s ní vůbec nemůže srovnávat.
Květa Valíková, Praha

Ingredience

  • 100 ml sádlo
  • 3 stroužky česnek
  • rozmarýn
  • 1/2 lžičky pepř
  • 1/4 šálku máslo
  • 50 g mandle
  • oregáno
  • 500 g játra kuřecí
  • 2 lžíce brandy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

64 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Játra opláchneme a nakrájíme na hrubé kousky. Spolu s nasekanými stroužky česneku rozmixujeme na hladkou kaši.
  2. krok2
    Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, sůl, pepř a polovinu připravených bylinek. Přidáme oloupané nasekané mandle a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme. Směs nalijeme do sádlem vymazaných zapékacích misek a vložíme je do pekáčku s horkou vodou. Pečeme v troubě 20–25 min.
  3. krok3
    Po upečení necháme zchladnout a přelijeme sádlem. Necháme v lednici do druhého dne odležet. Zdobíme zbylými bylinkami. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Meruňková buchta s drobenkou

Meruňková buchta s drobenkou

V sezoně využívám čerstvé meruňky. Lída Holubová, Pelhřimov
Škola vaření /11.07.17
Naše zelí

Naše zelí

Žádné zelí nechutná tak jako to babiččino.
Renáta Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /09.02.10
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Růžena Neprašová, Ústí nad Labem

Škola vaření /07.03.18
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
Dalamánky

Dalamánky

Peču je své rodince každý víkend.
Alena Hanáková,
Milovice n. Labem
Škola vaření /12.11.09
Bramborové šišky s povidly

Bramborové šišky s povidly

Děti se po nich jen olizují.

Růžena Sadilková, Kladno

Škola vaření /28.08.17
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama