Reklama
Babiččina paštika
Fotogalerie:

Babiččina paštika

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Na chutnou domácí pomazánku vzpomínám od dětství s chutí. Je vynikající, kupovaná paštika se s ní vůbec nemůže srovnávat.
Květa Valíková, Praha

Ingredience

  • 100 ml sádlo
  • 3 stroužky česnek
  • rozmarýn
  • 1/2 lžičky pepř
  • 1/4 šálku máslo
  • 50 g mandle
  • oregáno
  • 500 g játra kuřecí
  • 2 lžíce brandy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

64 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Játra opláchneme a nakrájíme na hrubé kousky. Spolu s nasekanými stroužky česneku rozmixujeme na hladkou kaši.
  2. krok2
    Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, sůl, pepř a polovinu připravených bylinek. Přidáme oloupané nasekané mandle a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme. Směs nalijeme do sádlem vymazaných zapékacích misek a vložíme je do pekáčku s horkou vodou. Pečeme v troubě 20–25 min.
  3. krok3
    Po upečení necháme zchladnout a přelijeme sádlem. Necháme v lednici do druhého dne odležet. Zdobíme zbylými bylinkami. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha
Škola vaření /19.01.18
Nadýchaný věnec

Nadýchaný věnec

Dělám jej místo tradičního mazance.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /29.03.17
Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Chlupáči s uzeným a cibulovým zelím

Je to naše oblíbená nedělní pochoutka. A k tomu vychlazené pivečko.

Květa ...

Škola vaření /15.02.15
Beskydská celeračka

Beskydská celeračka

Zaručujeme, že si na ní všichni pošmáknou.

Radka a Tomáš Ševčíkovi, ...

Škola vaření /12.01.15
Domácí perníčky

Domácí perníčky

Ocení je nejen děti, ale i koledníci.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /15.03.17
Domácí buchty

Domácí buchty

Jejich vůně mě přenese do dětství.
Hana Postránecká,
České Budějovice
Škola vaření /19.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu