Reklama
Babiččina bramboračka
Fotogalerie:

Babiččina bramboračka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč

Ingredience

  • 1 lžíce sádlo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 3 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1 petržel
  • 1 pórek
  • 1 stroužek česnek
  • 1 cibule
  • 1 lžička sůl
  • trocha pepř
  • trocha kmín
  • hrst majoránka
  • 1 lžíce podravka
  • 1 šálek houby

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpustíme sádlo, nasypeme mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme ji asi třemi litry studené vody.
  2. Přidáme kostičky brambor, nahrubo nastrouhanou zeleninu, kolečka pórku, nasekaný česnek, celou menší cibuli, šálek hub a koření. Vaříme asi hodinu.
  3. Na talíři dozdobíme pažitkou a petrželkou.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Můžeš použít i jiné druhy ovoce. Aneta Šiváková, Klučov
Škola vaření /08.02.17
Kapr načerno

Kapr načerno

Vyzkoušej staročeskou specialitu.

Dagmar Vašíková, Brno

Škola vaření /04.12.13
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Michaela Havlásková, Ostrava

Škola vaření /01.06.18
Meruňková buchta s drobenkou

Meruňková buchta s drobenkou

V sezoně využívám čerstvé meruňky.

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /11.07.17
Velikonoční copánky

Velikonoční copánky

Většinou je peču z dvojité dávky.


Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /26.03.17
Polévka z hovězí oháňky

Polévka z hovězí oháňky

Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé ...
Škola vaření /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu