Reklama
Babiččin vývar
Fotogalerie:

Babiččin vývar

Ivana Machková

Frýdek-Místek
Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • maso dle libosti
  • 1-2 ks bujón
  • dle chuti vegeta
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 kuliček pepř celý
  • dle potřeby mrkev
  • dle potřeby celer
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby cibule

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme‚ 2–3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou.
  2. Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev‚ petržel‚ celer a cibuli. Do vepřové polévky můžeme dát i česnek.
  3. Vše pomalu vaříme. Hovězí maso 1,5 hodiny‚ slepici zhruba hodinu a vepřové kosti také asi hodinu. Po uvaření polévku scedíme‚ zeleninu a maso nakrájíme. Na talíři ozdobíme bylinkami. Jako zavářku dáme nudle‚ játrové knedlíčky‚ do vepřové polévky se nejlépe hodí brambory.

    TIP: Babička nás naučila‚ že na vývar z kostí je dobré kosti nejdříve nechat povařit ve vodě 2–3 minuty‚ poté opláchnout a pak teprve dát vařit polévku. Polévka je čistší a chutnější.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem. Silvie Voříšková, Pardubice
Škola vaření /28.08.16
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /13.02.18
Medová kachna se zeleninou

Medová kachna se zeleninou

Sváteční pochoutka s karamelovou příchutí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Škola vaření /18.03.13
Masovo-zeleninová pomazánka

Masovo-zeleninová pomazánka

Je vynikající na topinky.

Veronika Mikleová, Nitra

Škola vaření /11.02.16
Nadívané kuřecí stehýnko

Nadívané kuřecí stehýnko

Tato kuřecí stehýnka dají sice o trošku víc práce, ale jsou skutečně báječná. ...
Škola vaření /20.10.14
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Moc dobrá přílohová klasika.

Jana Boháčová, Děčín

Škola vaření /22.10.12
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama