Reklama
Babiččin vývar
Fotogalerie:

Babiččin vývar

Ivana Machková

Frýdek-Místek
Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • maso dle libosti
  • 1-2 ks bujón
  • dle chuti vegeta
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 kuliček pepř celý
  • dle potřeby mrkev
  • dle potřeby celer
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby cibule

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme‚ 2–3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou.
  2. Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev‚ petržel‚ celer a cibuli. Do vepřové polévky můžeme dát i česnek.
  3. Vše pomalu vaříme. Hovězí maso 1,5 hodiny‚ slepici zhruba hodinu a vepřové kosti také asi hodinu. Po uvaření polévku scedíme‚ zeleninu a maso nakrájíme. Na talíři ozdobíme bylinkami. Jako zavářku dáme nudle‚ játrové knedlíčky‚ do vepřové polévky se nejlépe hodí brambory.

    TIP: Babička nás naučila‚ že na vývar z kostí je dobré kosti nejdříve nechat povařit ve vodě 2–3 minuty‚ poté opláchnout a pak teprve dát vařit polévku. Polévka je čistší a chutnější.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Veka

Veka

Když máš čas, upeč si veku sama. Stanislava Slaninová, Štoky
Škola vaření /28.02.10
Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou

Typicky podzimní oběd, servíruj ho s kompotem.

Kateřina Svobodová, Jindřichův Hradec

Škola vaření /19.04.16
Bramborová polévka s klobásou

Bramborová polévka s klobásou

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /29.12.12
Černá buchta

Černá buchta

Tmavý moučník od babičky mi chutná.
Adam Koudelka, Prostějov
Škola vaření /24.07.09
Staročeský jáhelník se švestkami

Staročeský jáhelník se švestkami

Do trouby ho dávám těsně před servírováním oběda, abychom ho mohli jíst jako ...

Škola vaření /11.11.17
Marmeládová směska

Marmeládová směska

Babička vždy říkala‚ že nejlepší marmeládu připravíme ze směsi letního ovoce.
...
Škola vaření /19.11.10
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama