Reklama
Babiččin vývar
Fotogalerie:

Babiččin vývar

Ivana Machková

Frýdek-Místek
Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek

Ingredience

  • maso dle libosti
  • 1-2 ks bujón
  • dle chuti vegeta
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 kuliček pepř celý
  • dle potřeby mrkev
  • dle potřeby celer
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby cibule

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme‚ 2–3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou.
  2. Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev‚ petržel‚ celer a cibuli. Do vepřové polévky můžeme dát i česnek.
  3. Vše pomalu vaříme. Hovězí maso 1,5 hodiny‚ slepici zhruba hodinu a vepřové kosti také asi hodinu. Po uvaření polévku scedíme‚ zeleninu a maso nakrájíme. Na talíři ozdobíme bylinkami. Jako zavářku dáme nudle‚ játrové knedlíčky‚ do vepřové polévky se nejlépe hodí brambory.

    TIP: Babička nás naučila‚ že na vývar z kostí je dobré kosti nejdříve nechat povařit ve vodě 2–3 minuty‚ poté opláchnout a pak teprve dát vařit polévku. Polévka je čistší a chutnější.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /03.07.14
Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
Kaše z řepy

Kaše z řepy

Vařila mi ji často o prázdninách babička.
Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /21.01.09
Slavnostní rybí polévka

Slavnostní rybí polévka

Kapří polévka nám nechutná, tato je jemnější.

Karolína Smékalová, Klatovy

Škola vaření /27.11.16
Vepřové kapsy se zelím

Vepřové kapsy se zelím

Chlebové kůrky suším do zásoby a zahušťuji jimi omáčky, guláše ...

Škola vaření /11.02.15
Švestková omáčka

Švestková omáčka

Bez ní si Vánoce nedovedu představit. Omáčka se podává na Štědrý den‚ ale my si na ...
Škola vaření /08.12.12
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama