Reklama
Babiččin mls
Fotogalerie:

Babiččin mls

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept, který mě naučila má babička a já ho jednou naučím své dcery.

Marta Nejedlá, Sušice

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1/8 másla
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka
  • na plech tuk a hrubá mouka
  • Náplň:
  • 2 kostky měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 miska rybízu
  • 3 lžíce cukru na posypání
  • Drobenka:
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smísíme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme rozehřáté máslo, vejce a mléko. Ze všeho vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvíli do ledničky odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme náplň: tvaroh rozmícháme s vejci, cukrem, a pokud bude třeba, přidáme trochu mléka nebo tekutého másla. Rybíz očistíme. Smícháme ingredience na drobenku a důkladně propracujeme.

  3. Odpočinuté těsto rozprostřeme na pomaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Povrch potřeme tvarohem, poklademe rybízem, osladíme a ozdobíme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby, kde pečeme při 170 °C dozlatova. Náplň pravidelně kontrolujeme, aby se nám nepřipálila. Koláč necháme na plechu vychladnout, pak teprve rozkrájíme na řezy. Dezert můžeme péci také bez drobenky, pak ale rybíz více pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Klasický recept podle babičky. Petra Komárková, Cheb
Škola vaření /04.03.12
Koprová omáčka s vejcem

Koprová omáčka s vejcem

... a k tomu domácí  těstoviny, to nemá chybu.

Petr Nemanský, Nymburk

Škola vaření /04.10.16
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tento likér je velmi sladký a v době chřipek navíc velmi zdravý.
Škola vaření /25.02.09
Kapr načerno  s karlovarským knedlíkem

Kapr načerno s karlovarským knedlíkem

O Vánocích si na něm pochutnáváme právě takhle.

Lucie Dolejší, Kroměříž

...
Škola vaření /30.11.16
Karlovarské rohlíky z domácí pekárny

Karlovarské rohlíky z domácí pekárny

Křupavá lahůdka, které se nebudeš moct nabažit.

Jitka Řepková, Praha

Škola vaření /08.03.13
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

S nakládanými rajčaty je mnohem lepší, než když přidáš čerstvá rajčata.

...

Škola vaření /04.06.16
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama