Babiččin cibulář
Fotogalerie:

Babiččin cibulář

Denisa Tomášová

Frýdek-Místek

Vždycky všem moc chutnal, doporučuji.

Denisa Tomášová, Frýdek-Místek

Ingredience

  • 600 g hovězí kližka
  • 4 cibule
  • 300 g anglická slanina
  • olej dle potřeby
  • 3 lžíce rajský protlak
  • podle chuti sladká a pálivá paprika, majoránka, kmín, pepř, sůl
  • na zaprášení trocha hladké mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejně veké kousky. Cibuli a slaninu nasekáme, asi půlku cibule si dáme stranou. Na oleji osmahneme cibuli se slaninou. Poté vložíme maso.

  2. Když začne maso pouštět šťávu, přidáme protlak, koření a restujeme, důležité je nepřipálit! Zaprášíme moukou, zalijeme vodou a necháme dusit. Asi 30 minut před koncem vaření přidáme do hrnce zbytek nakrájené cibule. Dochutíme a můžeme podávat, nejlépe s chlebem.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov
Škola vaření /03.03.18
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Nejlepší je rozležený na druhý den.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.02.16
Kuřecí polévka s nočky

Kuřecí polévka s nočky

Na sílu i pro zdraví

Dagmar Patrasová

Škola vaření /28.02.19
Kapr v hořčici se salátem

Kapr v hořčici se salátem

Tento recept se u nás dědí.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /12.12.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama