Reklama
Anežčiny buchty
Fotogalerie:

Anežčiny buchty

Martina Antalová

Odolena Voda
České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 25 g droždí
  • 70 g cukr pískový
  • 220 ml mléko
  • 2 vejce
  • 10 g citrónová kůra
  • 80 g tuk
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 3 lžíce tuk na vymazání formy
  • Náplň
  • 100 g cukr pískový
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rum
  • hrst rozinky
  • 300 g tvaroh
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, roz-drobíme do něj droždí, přidáme cukr, vše zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Až kvásek vzejde, přidáme ostatní suroviny, zaděláme vláčné těsto a necháme vykynout. Potom z něj vyválíme plát, nakrájíme ho na čtverce, do středu každého dáme tvarohovou náplň a tvoříme buchty, které pokládáme do vymazaného pekáče.
  3. krok3 Na povrchu každou pomažeme tukem a pekáč vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 40 minut, až budou buchty na povrchu hezky zlatavé.
  4. Tvarohovou náplň si připravíme tak, že rozinky opláchneme ve studené vodě a pak všechny suroviny smícháme dohromady.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové střapáče

Bramborové střapáče

Každý rok se nám na zahradě urodí spousta cuket, které je pak zapotřebí vhodným ...
Škola vaření /23.10.16
Babiččin mls

Babiččin mls

Recept, který mě naučila má babička a já ho jednou naučím své dcery.

Marta ...

Škola vaření /13.07.17
Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Podle receptu

Věry Hanákové z Hořovic

Škola vaření /19.02.19
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
Hovězí na kyselo

Hovězí na kyselo

Jednoduchý a chutný recept našich babiček.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /10.06.12
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Domácí jsou nejlepší

Podle receptu Jiřiny Ciprové z Rokycan

Škola vaření /25.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu