Reklama
Anežčiny buchty
Fotogalerie:

Anežčiny buchty

Martina Antalová

Odolena Voda
České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 25 g droždí
  • 70 g cukr pískový
  • 220 ml mléko
  • 2 vejce
  • 10 g citrónová kůra
  • 80 g tuk
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka sůl
  • 3 lžíce tuk na vymazání formy
  • Náplň
  • 100 g cukr pískový
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rum
  • hrst rozinky
  • 300 g tvaroh
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, roz-drobíme do něj droždí, přidáme cukr, vše zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek.
  2. krok2 Až kvásek vzejde, přidáme ostatní suroviny, zaděláme vláčné těsto a necháme vykynout. Potom z něj vyválíme plát, nakrájíme ho na čtverce, do středu každého dáme tvarohovou náplň a tvoříme buchty, které pokládáme do vymazaného pekáče.
  3. krok3 Na povrchu každou pomažeme tukem a pekáč vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 40 minut, až budou buchty na povrchu hezky zlatavé.
  4. Tvarohovou náplň si připravíme tak, že rozinky opláchneme ve studené vodě a pak všechny suroviny smícháme dohromady.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Králík na pepři

Králík na pepři

Nejlepší je samozřejmě domácí. Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /09.03.17
Králík pro labužníky

Králík pro labužníky

Králičí maso je jemné, lehké a prostě lahodné.

Lenka Kučabová, Hředle

Škola vaření /04.11.12
Troubový guláš

Troubový guláš

Při pečení neotevírej, nemíchej a nekoukej.
Václav Vomáčka, Městec Králové
Škola vaření /29.12.10
Pikantní guláš v chlebu

Pikantní guláš v chlebu

Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.

Lenka Malá, ...

Škola vaření /09.02.13
Domácí chleba

Domácí chleba

A ta vůně, když se zrovna upeče!
Zdeňka Bryxíová, Ostrava-Poruba
Škola vaření /04.08.11
Špenát s mletým masem

Špenát s mletým masem

Jídlo mě naučila manželova maminka.
Stanislava Malcová, Velké Meziříčí
Škola vaření /12.01.12
 

Nejnovější

Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas. David Šebek, ...
Škola vaření /21.08.17
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Plněný sýrový dortík

Plněný sýrový dortík

Před servírováním ho nech chvíli odležet.

Olga Smetanová, Klatovy

Vaříme express /21.08.17
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Nakládané kukuřičky s okurkami

Nakládané kukuřičky s okurkami

Kukuřičky se dají použít do různých omáček, salátů, ale i jen tak samotné k ...

Všehochuť /21.08.17
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
Dort lego

Dort lego

Barevná stavebnice je oblíbenou hračkou většiny dětí, bude se jim líbit i v ...

Všehochuť /21.08.17
Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná!

Ruth Šklíbová, Trutnov

Škola vaření /20.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama