Pracuje totiž jako IT specialista a za svými klienty musí cestovat po celé republice. Práci musel přizpůsobit i jídelníček. ‚‚Nerad navštěvuji restaurace, které neznám, tolikrát se mi stalo, že jsem vyhodil spoustu peněz za něco, se se nedalo jíst, takže radši si počkám na teplou domácí večeři.‘‘ Sám si ji ale neudělá, to je na Zuzce. Naštěstí vaří ráda: ‚‚Odmalička jsem mámě pomáhala, činila jsem se u krájení, strouhání a míchání. Mamka mi popisovala, co právě dělá, a já se tak nenásilně naučila vše, co bylo potřeba.‘‘
Nedoceněný kuchtík
Jakub také pomáhá, ale ze všeho nejradši prý ‚‚dobře‘‘ radí. ‚‚Proto mi vyhovuje, když se v kuchyni moc neplete,‘‘ směje se Zuzka. Pochutnávají si na tom, co má ráda většina mladých lidí – na drůbeži, těstovinách a zelenině. Pokud se týká receptů, Zuzka vždy ocení přesně popsaný postup, nejlépe s fotografiemi.
Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, slaninu na malé kousky a česnek na plátky. Vše promícháme a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením.Na olivovém oleji dozlatova orestujeme cibuli a přidáme masovou směs.
-
Mezitím přivedeme vodu v hrnci k varu, přidáme pár kapek oleje a osolíme. Gnocchi vhodíme do vody a vaříme asi 3 minuty.
-
K masové směsi přisypeme mražený špenát, zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme povařit. Na pánev dále přisypeme nahrubo nastrouhanou nivu a promícháme.
-
Slijeme gnocchi a vsypeme je do zapékací mísy. Masovou směs z pánve promícháme s gnocchi v míse.
-
Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme v rozpálené troubě při 180 ºC asi 15 minut.