Reklama
Reklama
U Winigů na pstruzích
Fotogalerie:
 

U Winigů na pstruzích

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Rozkvetlé louky, hluboké lesy, zelené vrchy a malebná údolí - tak to všechno najdete v okolí Kosova, vesničky blízko Šumperka v podhůří Jeseníků. Připravte se ale na pořádnou procházku, do kopce z kopce, tak se chodí po Kosově.

Pstruzi na medvědím česneku

Pstruzi na medvědím česneku

 


Nejíš-li rybu, děláš chybu


Do Kosova jsme se vypravili k Winigovým. Nezalekli se redakční návštěvy i přesto, že jsme se ohlásili v tu nejméně vhodnou dobu. „Opravujeme dům,“ vysvětluje paní Eva. „Potřebujeme víc místa pro naše děti.“
 
Dětem jen to nejlepší
U Winigů nás překvapí i jiné věci. „To je mlýnek na mouku,“ předvádí nám děti neznámý přístroj. „Meleme si ji sami.” Je nám jasné, že jsme se ocitli u lidí, kterým záleží na kvalitním jídle. Dnešní oběd je toho dokladem. „Máte dobré boty?“ ujišťuje se Eva. „Jdeme na medvědí česnek. To je léčivka,“ směje se našemu údivu. Vyrážíme do lesa a vůbec nám ta procházka nevadí. „Pstruhy k obědu si chytáme sami,“ chlubí se Davídek. Na dvoře slepice, na poli ovečky s jehňaty. „To si všechny suroviny vyprodukujete sami?“ ptáme se Evy. „Jen se snažíme žít zdravě. Dáváme přednost všemu domácímu a biopotravinám.“ Rodina se schází u stolu. „K biopotravinám jsme se dostali kvůli dětem, dost stonaly,” vypráví táta Pavel. „Kvalitní výživou jsme se všech naštěstí zdravotních problémů téměř zbavili.“

Ingredience

  • česnek
  • brambory
  • okurka
  • máslo
  • kmín
  • 1 lžíce olej
  • 1/4 kg tvaroh
  • sůl
  • 4 pstruzi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Pstruhy omyjeme, pokapeme citronem, nasolíme, pokmínujeme. Okořeníme dle chuti a nakonec „prosypeme” medvědím česnekem. Rozpálíme máslo a opékáme z každé strany 20 minut. Připravíme hranolky. Brambory nakrájíme. Pečeme v troubě na plechu na termoslídě 25 minut.Suroviny na domácí tatarku smícháme. Pokud je potřeba, rozředíme ji kysaným nápojem nebo lákem z okurek.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama