Reklama
U Walterových na Stresové roládě
Fotogalerie:
 

U Walterových na Stresové roládě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moučníky máme rádi, pečeme je každý týden. Naší oblíbené kakaové roládě jsme dali přezdívku stresová – peče se totiž jen osm minut a musíme ji hlídat, aby se nepřipekla. A pak je s ní velká práce při rolování. Ale ta chuť, když se povede, opravdu stojí za námahu!
Barbora a Jan Walterovi, Benešov

STRESOVÁ ROLÁDA

 
 


vaření je zábava

 
Manželé Walterovi s desetiměsíčním Štěpánkem žijí v Benešově, příjemném středočeském městě ležícím necelé dva kilometry od jednoho z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších českých zámků ? Konopiště.

Honza umí gulášek
??Vařit jsem se musela učit už v 17 letech,?? vypráví nám o svých kuchařských začátcích paní Barbora. ??Zůstala jsem sama se starší sestrou, a tak mi nic jiného nezbývalo.?? Manžel Honza vzpomíná, jak na ni byl pyšný, když se seznámili. ??Málokterá holka v jejím věku uměla vzít do ruky vařečku a Barbora byla už zkušená kuchařka.?? Ale ani Honza nepatří k mužům, kteří se ve vaření vůbec nevyznají. ??Mojí specialitou jsou jídla z těstovin, kuře s nádivkou a guláš, ty umím líp než manželka,?? říká Honza a Barbora jeho slova potvrzuje. ??Taky má na starost fritování, já se horkého oleje bojím.?? Honza se zapojuje do vaření i jinak, třeba tím, že myje nádobí, aby Barboře trochu pomohl.

V kuchyni odpočíváme
Mladý pár se pouští do pečení a my se divíme, jak dobře jsou sehraní. ??Vždyť vaření je  fajn relaxace,?? vysvětluje nám Honza. ??Proč bychom si měli kupovat polotovary, když si člověk v kuchyni dobře odpočine a navíc připraví ostatním něco dobrého.??

Ingredience

  • 6 vejce
  • 120 g cukr moučkový
  • 4 lžíce kakao
  • na potření marmeláda
  • 500 ml šlehačka
  • 2 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme cukr, žloutky a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut při 180 ºC.
  2. Po upečení stáhneme i s papírem z plechu na prkénko (nebo na vál) a opatrně namažeme marmeládou (jahodovou, malinovou). Šlehačku ušleháme s cukry, rozetřeme a roládu srolujeme. Necháme 1–2 hodiny ztuhnout v lednici.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama