Reklama
U Walterových na Stresové roládě
Fotogalerie:
 

U Walterových na Stresové roládě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moučníky máme rádi, pečeme je každý týden. Naší oblíbené kakaové roládě jsme dali přezdívku stresová – peče se totiž jen osm minut a musíme ji hlídat, aby se nepřipekla. A pak je s ní velká práce při rolování. Ale ta chuť, když se povede, opravdu stojí za námahu!
Barbora a Jan Walterovi, Benešov

STRESOVÁ ROLÁDA

 
 


vaření je zábava

 
Manželé Walterovi s desetiměsíčním Štěpánkem žijí v Benešově, příjemném středočeském městě ležícím necelé dva kilometry od jednoho z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších českých zámků ? Konopiště.

Honza umí gulášek
??Vařit jsem se musela učit už v 17 letech,?? vypráví nám o svých kuchařských začátcích paní Barbora. ??Zůstala jsem sama se starší sestrou, a tak mi nic jiného nezbývalo.?? Manžel Honza vzpomíná, jak na ni byl pyšný, když se seznámili. ??Málokterá holka v jejím věku uměla vzít do ruky vařečku a Barbora byla už zkušená kuchařka.?? Ale ani Honza nepatří k mužům, kteří se ve vaření vůbec nevyznají. ??Mojí specialitou jsou jídla z těstovin, kuře s nádivkou a guláš, ty umím líp než manželka,?? říká Honza a Barbora jeho slova potvrzuje. ??Taky má na starost fritování, já se horkého oleje bojím.?? Honza se zapojuje do vaření i jinak, třeba tím, že myje nádobí, aby Barboře trochu pomohl.

V kuchyni odpočíváme
Mladý pár se pouští do pečení a my se divíme, jak dobře jsou sehraní. ??Vždyť vaření je  fajn relaxace,?? vysvětluje nám Honza. ??Proč bychom si měli kupovat polotovary, když si člověk v kuchyni dobře odpočine a navíc připraví ostatním něco dobrého.??

Ingredience

  • 6 vejce
  • 120 g cukr moučkový
  • 4 lžíce kakao
  • na potření marmeláda
  • 500 ml šlehačka
  • 2 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáme cukr, žloutky a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut při 180 ºC.
  2. Po upečení stáhneme i s papírem z plechu na prkénko (nebo na vál) a opatrně namažeme marmeládou (jahodovou, malinovou). Šlehačku ušleháme s cukry, rozetřeme a roládu srolujeme. Necháme 1–2 hodiny ztuhnout v lednici.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama