Reklama
Reklama
U Vlčkových na lasagních s cuketou
Fotogalerie:
 

U Vlčkových na lasagních s cuketou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mnoho lidí si myslí, že jídlo bez masa nemůže být dobré. Vlčkovi, které jsme tento měsíc navštívili, nejedí maso ani vejce už mnoho let. To však vůbec neznamená, že jsme si u nich nepochutnali! Naopak, olizovali jsme se opravdu skoro až za ušima.

Lasagně s cuketou

Lasagně s cuketou

 


Inspirace pro labužníky


Sotva naše auto přibrzdilo u vrat krásného nového domku na Vráži v Černošicích, už nám běžely vstříc dvě malé blonďaté holčičky, tříletá Anička a pětiletá Mariánka. ‚‚Už se na vás chystáme,‘‘ uvítala nás maminka Petra. V košíku trůnila krásná cuketa, jeden z posledních letošních pozdravů od pečlivě obhospodařované zeleninové zahrady.

ZVÍŘÁTKA MÁME RÁDI
‚‚Maso sice nedostanete, ale naše lasagně s cuketou jsou opravdu výborné, ‘‘ říká tatínek Michal. Když se ptáme na důvody vegetariánského jídelníčku, malá Mariánka hned pohotově vysvětluje: ‚‚My máme zvířátka raději živá.‘‘ K tomu není co dodat. Zdravý styl života, který Vlčkovi preferují, je vidět v celém jejichdomě. A taky místo, kde žijí, je samo o sobě toho důkazem. ‚‚Přestěhovali jsme se sem z centra Prahy,‘‘ vypráví Petra, zatímco se celá rodina pouští do vaření. ‚‚Líbí se nám zdejší příroda, zalesněné kopce, kouzelná krajina kolem nedaleké řeky Berounky. A navíc do Prahy, kam jezdíme za kulturou, to máme jen pár stanic vlakem, takže na autě vůbec nejsme závislí.‘‘

CHCEME JÍST ZDRAVĚ
Děti na chvíli odběhly na pískoviště, aby uvařily pár lasagní po svém. Taky jsme museli ochutnat, i když naštěstí jen ‚‚jako‘‘. Zatím jsme poslouchali Michalovu chválu na biopotraviny. ‚‚Dáváme jim přednost, jsou už opravdu lehce k sehnání. Koupíte je dokonce i přes internet a dovezou vám je až do domu.‘‘ Jídlo je na stole a my jsme překvapeni neobvykle chutnou kombinací těstovin a cukety. Za chvíli máme po obědě a pekáč je prázdný. Cválíme tu dobrotu a doufáme, že časem se s námi Vlčkovi podělí i o další své skvělé recepty.

Ingredience

  • 150 g sýr
  • olej olivový
  • 7 žampiony
  • 2 cibule
  • 1 cuketa
  • smetana
  • koření provensálské
  • 500 ml rajský protlak
  • lasagne

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

5 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibulku, cuketu a žampiony. Vše dáme na olej, okořeníme, osolíme a krátce orestujeme. Vmícháme rajský protlak. Zapékací misku vymažeme, poklademe vrstvou lasagní, pak přidáme omáčku. Střídáme vrtstvy, nakonec přijdou lasagne. Nahoru nasypeme sýr a vše zalijeme smetanou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi půl hodiny).

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama