pikantní kuskus s batáty

Baví nás změna
Martin dodává: ‚‚Vždycky jsme rádi zkoušeli novinky, většinou je to spojeno s příjemným zážitkem, ale někdy i s trochou rizika. Například jsme si pořídili nádobu na fondue. Pozvali jsme přátele na ochutnávku a ve chvíli, kdy jsme je svolávali ke stolu, olej v nádobě explodoval. Na dně totiž zůstalo trochu nevytřené vody... Olej byl na stropě, na stěnách, prostě všude. Naštěstí se nikomu nic nestalo. ‘‘
Ingredience
- 250 g cizrna
- 2 batát
- 1 lžíce olej olivový
- 1 lžička paprika mletá
- 1 lžička kmín mletý
- 400 g kuskus
- 500 ml vývar kuřecí
- ze 2 plodů citronová šťáva
- špetka sůl mořská
- 200 g sýr feta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Den předem namočíme cizrnu. Druhý den v nové vodě uvaříme doměkka. Troubu předehřejeme na 200 °C. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a obalíme ve směsi oleje a koření. Dáme na plech a pečeme asi 40 minut.
-
Kuskus dáme do mísy a přelijeme horkým kuřecím vývarem. Přikryjeme na 5 minut. Poté přidáme citronovou šťávu, sůl a promícháme. Pak přidáme batáty, cizrnu a sýr feta pokrájený na kostičky.