Reklama
U Valenčíkových na kuřecí roládě
Fotogalerie:
 

U Valenčíkových na kuřecí roládě

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Valenčíkovi žijí v bytě na pražském sídlišti Letňany. A jak jsme se na návštěvě dozvěděli, času mají pořád málo. Hodně sportují, do bazénu a sportovní haly s ledovou plochou to mají, co by kamenem dohodil. Paní Radka dokonce dělá instruktorku aquabiku. Přesto se u nich čas na vaření vždycky najde.

kuřecí roláda

 
 
 
 

zdravě a rychle

 
Ve vaření se Radka střídá se svým partnerem a je třeba říct, že oba vaří přímo skvěle. Šestnáctiletý syn Michal je sice raději strávníkem, ale tentokrát také ochotně přiložil ruku k dílu.

Teplé jídlo každý den
Nejraději asi mají kachnu s knedlíkem a se zelím, ale to ještě neznamená, že by byla zrovna často. Jako správní sportovci se totiž Valenčíkovi snaží jíst zdravě, a tak mají třeba ryby na jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Do oblíbeného repertoáru patří také polévky a omáčky. Tato jídla totiž mají tu výhodu, že se dají přihřát, a to se v rodině, kde každý chodí domů v jinou dobu, opravdu cení. Ale roláda z kuřete, to je pochoutka! 
 
 

Ingredience

  • 1 kuře
  • 250 g slanina anglická
  • 2 párky
  • 1-2 okurka kyselá
  • 4 vejce
  • 2 lžíce petržel
  • 3 lžíce hořčice plnotučná
  • 3 špetky sůl
  • dle chuti koření na kuře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře vykostíme tak, že nejprve odřízneme přečnívající kůži na krku, biskupa a křídla. Položíme ho břichem dolů a kratším nožem rozřízneme kůži od krku podél hřbetu. Poté jemně odřízneme kůži i s masem a vyjmeme kostru. Nařízneme kůži na stehnech, nožem objedeme kosti a vyjmeme je.
  2. Maso s kůží rozprostřeme, nařízneme silnější vrstvy masa a přehneme na místa, kde maso i kůže chybí. Kosti odložíme na polévku.
  3. Vejce rozklepneme, osmažíme v pánvi a vmícháme do nich nasekanou petrželku. Maso lehce naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a pokryjeme plátky slaniny a míchanými vejci. Podélně na něj rozložíme párky a pokrájené okurky. Zabalíme do rolády, převážeme nití a okořeníme. Vložíme do pekáče a podlijeme vodou. Při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Zhruba po 45 minutách maso obrátíme a pečeme ještě asi půl hodiny.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama