Kukuřičné placky s kalamáry a žralokem
Potěšení pro maminku
Petr je opravdový labužník. O jídle a o vaření mluví s velkou láskou. Však taky jeho nejmilejší kamarádkou je pánev wok. „Přiznávám, že ač sám připravuji minutky a exotická jídla, miluju obyčejnou českou bramboračku. A kulajda – to je pro mě dokonalá lahůdka.”
Petr vaří kamarádům
Ingredience
- 1 lžička hořčice
- 200 g krupice
- šťáva citrónová
- 3 stroužky česnek
- 5 lžic omáčka sojová
- 1 kukuřice sterilizovaná
- 200 g sýr
- 1 lžíce olej olivový
- 6 vejce
- 2 lžičky marmeláda
- 1 kg kalamáry kroužky
- 500 g maso žraločí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme sýr, kukuřici, krupici, celá vejce, sůl a petrželku. Na plech dáme pečicí papír a lžící děláme placky velké 8–10 cm. Pečeme v horkovzdušné troubě zhruba 30 minut při teplotě 200°C. Kalamáry nakrájíme na kroužky. Přimícháme všechny ingredience, promícháme. Kroužky navlékneme na grilovací jehlu a grilujeme asi 30–40 minut. Kousky žraloka dáme na pánev do rozpáleného oleje. Opečeme z obou stran. Přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, sůl a pepř. Dochutíme sušenou bazalkou.