U Šupíkových na kukuřičných plackách s kalamáry
Fotogalerie:

U Šupíkových na kukuřičných plackách s kalamáry

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Irena, Petr a Kačka Šupíkovi žijí v Praze na Letné. Jsou to světoběžníci a také gurmáni. Oběd u nich byl kulinářským zážitkem!

Kukuřičné placky s kalamáry a žralokem

Kukuřičné placky s kalamáry a žraloka

 


Potěšení pro maminku


Petr je opravdový labužník. O jídle a o vaření mluví s velkou láskou. Však taky jeho nejmilejší kamarádkou je pá­nev wok. „Přiznávám, že ač sám připravuji minutky a exotická jídla, miluju obyčejnou českou bramboračku. A kulajda – to je pro mě dokonalá lahůdka.”

Petr vaří kamarádům
Obdivovanou klasiku umí zase Irena, takže se manželé výborně doplňují. ‚‚Kačence je sice teprve osm, ale v kuchyni už se taky umí otáčet,‘‘ dodává Irena. ‚‚Její karbanátky i pizza jsou vynikající.‘‘ To, jaké Šupíkovi umí dobroty, je mezi kamarády známo. Petr občas vaří i pro třicet hladových krků. Ochutnali jsme jeho rybí menu – umí to skvěle!

Ingredience

  • 1 lžička hořčice
  • 200 g krupice
  • šťáva citrónová
  • 3 stroužky česnek
  • 5 lžic omáčka sojová
  • 1 kukuřice sterilizovaná
  • 200 g sýr
  • 1 lžíce olej olivový
  • 6 vejce
  • 2 lžičky marmeláda
  • 1 kg kalamáry kroužky
  • 500 g maso žraločí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

290 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme sýr, kukuřici, krupici, celá vejce, sůl a petrželku. Na plech dáme pečicí papír a lžící děláme placky velké 8–10 cm. Pečeme v horkovzdušné troubě zhruba 30 minut při teplotě 200°C. Kalamáry nakrájíme na kroužky. Přimícháme všechny ingredience, promícháme. Kroužky navlékneme na grilovací jehlu a grilujeme asi 30–40 minut. Kousky žraloka dáme na pánev do rozpáleného oleje. Opečeme z obou stran. Přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, sůl a pepř. Dochutíme sušenou bazalkou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama