Reklama
Reklama
U Štolzových na bylinkových kotletách
Fotogalerie:

U Štolzových na bylinkových kotletách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když dostanete pozvání do rodiny potápěčů, fotografů podmořského světa, napadá vás jistě spousta jiných otázek než obligátní – co rádi jíte a proč. Jenže jsme časopis o vaření, a tak se většina našeho rozhovoru kolem jídla prostě točit musela.

Bylinkové kotlety

Bylinkové kotlety






Potápěči jedí zdravě


Katka, Petr a Terezka Štolzovi žijí v rodinném domku v Milevsku. Jejich moderně zařízená kuchyň je, jak se nám Katka svěřila, velmi často využívaná.

Historky z kuchyně
‚‚Vařím opravdu denně. Pracujeme doma, to znamená, že musím každý den připravit teplý oběd. Večeři už máme studenou, zelenina, sýr, jogurty – to jíme nejraději.‘‘ Dnes se však v kuchyni vařit nebude. Štolzovi nás pozvali na zahradní posezení s grilováním. Na krásně upravené zahradě si sedáme pod novou pergolu a Petr vzpomíná na zážitky kolem vaření: ‚‚Katce vyklouzla láhev s olejem a kompletně zlila právě vymalovanou zeď." Katka se nedá. ‚‚Větší legrace byla, když jsi obaloval sýr a namísto mouky do misky nasypal moučkový cukr,‘‘ směje se. Dostáváme se k jídelníčku. Dávají Štolzovi něčemu přednost? ‚‚Jíme co nejpestřeji. Ryby, těstoviny a zeleninu... Jen sladkému se vyhýbáme.‘‘

Maso zalité deštěm
Pak už se věnujeme grilování. Maso krásně voní, ale bouřka s vichřicí nás zahání dovnitř. ‚‚Nic se neděje, máme i elektrický gril, můžeme to dodělat doma.‘‘ Přestalo pršet a my pokračujeme. ‚‚Mohli jsme si raději uvařit špagety,‘‘ navrhuje šestiletá Klárka. ‚‚Ty mám nejraději.‘‘

Ingredience

  • 8 plátků slanina anglická
  • 8 brambory
  • bazalka
  • hořčice
  • smetana zakysaná
  • 4 kotlety vepřové
  • brusinky
  • oregáno
  • kefír

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Uděláme marinádu z hořčice, oleje a čerstvé bazalky. Maso naložíme, necháme odležet a dáme péct na gril. Brambory vydrhneme kartáčkem, každý obalíme plátkem slaniny a zabalíme do alobalu. Pomalu grilujeme. Na dresink smícháme smetanu, kefír, brusinky a oregano.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama