zapečené těstoviny

Pohoda u vaření
Při dvojím vaření
?Hodně jsem odkoukala v kuchyni od své maminky, ale zásadní zlom nastal v okamžiku, kdy jsem se osamostatnila.? Protože Jirka pracuje z domova, vaří Markéta obden teplé jídlo. ?Peču i moučníky, a to bezlepkové i ty normální, ovšem třeba vánoční cukroví jsem letos dělala poprvé.?
Klasika i experiment
Markétiným nejoblíbenějším kuchyňským pomocníkem je speciální těžká titanová pánev. ?Nejraději máme řízek s bramborem, milujeme domácí polévku z králičího masa a také tradiční svíčkovou omáčku.? Vaří podle vlastní fantazie, a když dojde, sáhne prý po kuchařkách nebo hledá inspiraci na internetu. Potrpí si na to, aby jídla byla různorodá, neopakuje dokonce ani přílohy. ?Moje oblíbená kuchyně je řecká a francouzská.??
Společné zážitky
Kromě vaření je Markétiným koníčkem latinskoamerický tanec. ?U vaření ale považuji za důležité, že dokáže navodit správnou pohodu a klid a společné stolování skvěle rodinu stmeluje.?
Ingredience
- 1 balení těstoviny bezlepkové
- 500 g krkovice vepřová
- 3/4 vaničky rajčátka cherry
- 1 cibule
- 250 g niva
- 1 smetana
- 2 vejce
- trocha moučka škrobová
- špetka sůl
- pepř
- bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme podle návodu a slité vsypeme do vymazané zapékací formy. Na pánvi osmahneme pokrájenou cibulku.
-
Přidáme maso a rajčata, okořeníme a orestujeme. Pak vše nasypeme k těstovinám. Vlijeme smetanu smíchanou s rozšlehaným vejcem a maizenou, nalijeme na těstoviny, posypeme strouhanou nivou a zapečeme asi 15 minut (jídlo lze připravit i jako běžné nedietní).