Reklama
U Soni a Giacoma na lilkových lasagních
Fotogalerie:

U Soni a Giacoma na lilkových lasagních

Soňa Kollárová

Praha

Vař s láskou a jídlo sdílej s těmi, které miluješ – to je motto mladého páru z Prahy, Soni Kollárové a Giacoma Falchettiho. I když pocházejí každý z jiné části Evropy, mají mnoho společného. Stal se z nich pár a jako sehraná dvojice si skvěle vedou i v kuchyni. Každý ví, co je právě třeba a co má dělat.

Je pravda, že pokud jde o vaření, je mnohem zkušenější Giacomo. „Nejprve jsem se samozřejmě učil doma od maminky. Další cenné zkušenosti jsem nasbíral v Londýně, kde jsem pracoval jako číšník ve vyhlášené italské restauraci. Můj šéf byl skutečný kuchařský génius a jeho recepty se dodnes inspiruji.‘‘ A právě díky dobrému jídlu si Giacomo získal i přítelkyni Soňu. 

Vařili až do rána
Seznámili se právě před rokem. Jak však nalákat mladou krásnou studentku do mládeneckého bytu? Giacomo se držel staré osvědčené pravdy, která platí jak v Čechách, tak v Itálii – že láska prochází žaludkem. A pozval Soňu na lasagne, které si spolu připraví a pak si na nich pochutnají. Vařili hodinu, dvě, tři, čtyři, až byla jedna hodina po půlnoci a tak pozdě už nemělo cenu od­cházet...

Čerstvý úlovek
Soňa už navštívila Giacomovu rodinu v Livernu. Pochvalovala si hlavně skvělé speciality z ryb a mořských plodů: „Když jsou ryby právě ten den ráno ulovené, chutnají úplně jinak, to se prostě nedá srovnávat.‘‘ Také Giacomo si oblíbil spoustu českých pokrmů. Rád si dá svíčkovou, žebírka, lívance či palačinky. Ale jejich ‚‚klasikou‘‘ zůstávají lasagne. Musí být na stole alespoň jednou do měsíce. Jako připomínka prvních společných chvil.

Loading the player ...

Ingredience

  • 2 lilek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme podélně na 3 mm silné plátky. Vložíme je do cedníku a prosolíme. Zatížíme talířkem.

  2. Ve velkém hrnci orestujeme na olivovém oleji nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Dále přidáme maso, promícháme a zalijeme vínem. Po odražení alkoholu přidáme rajčata, protlak, nakrájené papriky a povaříme.

  3. Lilek omyjeme a osušíme a jednotlivé plátky krátce orestujeme z obou stran. Do zapékací mísy klademe vrstvu lilku, masovou omáčku, nastrouhanou mozzarellu, parmazán, pokapeme bazalkovým olejem (rozmixujeme olivový olej s bazalkou) a zakončíme bešamelem (uděláme jíšku, svaříme s mlékem), ochutíme solí a kořením.

  4. Zapékáme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut a 5 minut pod grilem.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama