Reklama
U Segečů na bítovské baště
Fotogalerie:
 

U Segečů na bítovské baště

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Za Segečovými jsme jeli do Bítova, malé vesničky na Berounsku nedaleko Koněpruských jeskyní. Tatínek Josef a maminka Monika žijí společně se svými rodiči a třemi dětmi – dcerami Petrou a Terezkou a synem Martinem. Žijí sice skoro na samotě, ale často vaří dobroty na sousedská setkání a oslavy.

Bítovská bašta

Bítovská bašta

 

 
Naši hostitelé vaří často a rádi. Teplá jídla mají na stole denně. V kuchyni maminku umí vystřídat manžel nebo starší dcera Péťa.

Česká klasika
U Segečů se vaří hlavně omáčky. „Děti sice přijdou ze školy a ze školky po obědě, ale i tak chtějí jíst,“ říká ma­minka. Mezi jejich nejoblíbenější jídla patří svíčková a rajská omáčka, na tom se shodli jednomyslně. „Občas uděláme změnu, to když máme chuť třeba na čínu,“ dodává Josef. Také slad­ké pečivo jde v této rodině na odbyt, nejvíc prý různé tvarohové moučníky.

Užiteční pomocníci
Z kuchyňského náčiní Segečovi nedají dopustit hlavně na kvalitní nádobí. Oblíbili si zejména to se silným dnem. „Také jsem si oblíbila domácí pekárnu chleba. Díky této šikovné mašince si ho upeču kdykoli podle potřeby. U nás dva chleby rozhodně nestačí“ tvrdí maminka Monika.

Líp chutná pospolu
U Segečů se vaří podle vyzkoušených receptů, tatínek podle fantazie jídla rád dochucuje, maminka občas zkouší recepty od kolegyň z práce. „Společně se u stolu scházíme hlavně o víkendech, to často vaříme pro naše sousedy, dost často i naši specialitu, která chutná širokému okolí,“ chlubí se právem Segečovi.

Ingredience

  • 2 kg bůček
  • 1 kg maso hovězí
  • 10 cibule
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • zázvor
  • majoránka
  • feferonka
  • paprika sladká mletá
  • maggi
  • strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

240 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme péct bůček, hovězí ma­so uvaříme. Hotová masa umeleme. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli a podlijeme vývarem z výpeku.
  2. Přisypeme mletou červenou papriku (sladkou i pálivou). Vložíme umleté maso a koření, podlijeme vývarem z masa a dusíme. Zahustíme strouhankou a podáváme s pečivem.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama