Slaný krabí dortík

Jíme střídmě
Polévka je ??Grunt??
Kuchařské otěže drží pevně v rukou Pavla, ale Michal prý rád pomáhá s nejrůznějšími specialitami. ?Talent na vaření zdědil po svém tátovi,? vysvětluje kuchařka, která nejraději připravuje jednoduchá jídla a denně teplou polévku.
Snadné pečení
Rodinka si ráda pochutná na domácích moučnících, hlavně na rychlých ovocných koláčích. ??Do velikonočního beránka a mazance se ovšem nepouštím, budeme je mít od babičky.?
Moderna i klasika
Malému Františkovi se nejvíc zavděčí dobrou krupicovou kaší, Pavla s Michalem mají rádi maso. Milují italskou kuchyni, ale nebrání se ani české klasice. ?Chutná nám třeba dobře upečená pečínka nebo domácí jitrnice.?
U jednoho stolu
?Snažíme se jíst zdravě a střídmě, protože ani při stravování se nemá nic přehánět,? mluví o svém kuchařském krédu Pavla, která společné stolování považuje za základ rodinné pohody.
Ingredience
- Korpus
- 500 g chléb toustový
- 500 g krabí tyčinky
- 250 ml majonéza
- 125 ml jogurt bílý
- 1 lžička cukr moučkový
- 1 lžička citronová šťáva
- sůl
- pepř
- Ozdoba
- 3 vejce vařená
- 3 mrkev
- petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krabí tyčinky umixujeme, přidáme majonézu, jogurt, cukr, sůl, citron, pepř a vše dobře zamícháme.
-
Do dortové formy vrstvíme střídavě chleba a pomazánku až do výšky formy. Zakončíme vrstvou pomazánky.
-
Dort necháme ztuhnout a nakonec ho ozdobíme rozkrojenými natvrdo vařenými vejci, mrkví a petrželkou.