Reklama
U Renaty a Honzy na medailonkách z vepřové panenky
Fotogalerie:

U Renaty a Honzy na medailonkách z vepřové panenky

Renáta Savková

Praha

Za Renátou a Honzou jsme se vydali do Prahy. Před návštěvou jsme se dohodli, že nás pozvou na zahradu a připraví nějakou specialitu na grilu. Počasí nám ale nepřálo a vydatný déšť nás zahnal do kuchyně. Naštěstí byl po ruce elektrický gril – jídlo se povedlo a my jsme si skvěle pochutnali.

Renáta nám prozradila, že Honzovy kulinářské schopnosti odhalila velmi záhy po jejich seznámení, když ji poprvé pozval mezi přátele na společné grilování, kde mimo jiné připravil i tuto dobrotu. „Tenkrát mě opravdu překvapil, nečekala jsem, že má pro jídlo takový cit. Musím uznat, že tehdy jsem si velmi pochutnala a že si mě tím získal. Dodnes je v kuchyni šéfem on,“ směje se Renáta. Pro Honzu je je jídlo a jeho příprava skutečným hobby, zná kdejaké obchůdky s kořením a s exotickými potravinami v širokém okolí, rád experimentuje s novými přísadami a objevuje nové chutě.

Vedou muffiny
Ale paní domu si také zaslouží chválu. Honza nám prozradil, že umí skvělé sushi, což vyžaduje zručnost a dostatek zkušeností. A navíc výborně peče. V poslední době na hitparádě moučníků vedou muffiny s bílou čokoládou a malinami. Jsou hotové během půl hodiny a chutnají božsky.

Protiklady
Vztah ke kuchařským knihám se u Honzy i Renáty značně odlišuje. On je zastáncem vlastní fantazie – pokud se chce inspirovat, podívá se na internet nebo na nějaký kulinářský televizní pořad. Ona zase potřebuje podrobný recept. „Vybírám si prověřené recepty a pak postupuji přesně podle návodu. Suroviny vážím na gramy, abych to nepopletla,“ líčí pobaveně Renáta. Přestože se v některých věcech tak liší, nejraději pracují v kuchyni spolu, a jak se přiznali, moc je to baví.

Loading the player ...

Ingredience

  • 500 g vepřová panenka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Panenku nakrájíme na medailonky. Každý potřeme olivovým olejem, opepříme a přidáme snítky rozmarýnu. Obalíme po stranách pancettou a upevníme potravinářskou nití. Medailonky opékáme na grilu 3–4 minuty z každé strany.

  2. Důkladně omyté brambory nakrájíme na měsíčky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, rozložíme na gril a pečeme asi 15 minut.

  3. Papriky vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme, dokud slupka nezčerná. Poté je vyjmeme a vložíme na 10 minut do igelitového sáčku, aby se daly dobře oloupat. Poté je oloupeme, odstraníme stopku a jádřinec, na­krájíme. Dáme je do mísy, zakápneme olivovým olejem,  lžící balsamica a přidáme nasekaný česnek a špetku soli.

  4. Nakonec si připravíme dip: do jogurtu vmícháme nasekané lístky čerstvé máty, přidáme vymačkanou šťávu z limety a podle chuti přidáme špetku soli a trochu třtinového cukru.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu