Reklama
U Radka a Petra na kuřeti po estonsku
Fotogalerie:

U Radka a Petra na kuřeti po estonsku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Domov našich hostitelů – Radka Bednáře a Petra Blažka – sice není příliš velký, ale má hezkou předzahrádku, kde se dají pěstovat bylinky, a terasu, která je v hezkých dnech ideálním místem na grilování a posezení s přáteli. Podél stěn bytu houkají a jezdí vláčky, Radek je totiž jejich vášnivým sběratelem. Další místo zabírají knihy, jež jsou zase Petrovým velkým koníčkem.

kuře po estonsku

 

dobré jídlo chce čas

 
Ani kuchyň není příliš veliká, Radek s Petrem přiznávají, že oba se sem stěží vejdou. Proto si práci rozdělili: vaření má na starosti Radek, moučníky Petr.
 
Nešidit a nespěchat
Pánové nejsou žádní amatéři. Kromě běžného vaření se věnují i zavařování, především hub (oba jsou zkušení houbaři) a okurek. Kromě toho nakládají zelí. ‚‚Denně pijeme zelnou šťávu a zatím nás žádné virózy neskolily,‘‘ říká Radek. Petr nám ukazuje oblíbeného pomocníka, pekárnu na chleba. ‚‚Dá se v ní připravit těsto na buchty i sekaná, používáme ji často.‘‘ Radek i Petr se shodují, že aby vzniklo dobré jídlo, člověk nesmí nic ošidit. Používat správné množství surovin a nespěchat – to je základ úspěchu.
 
 

Ingredience

  • 1 kuře
  • špetka sůl
  • dle potřeby mrkev
  • pepř
  • ořechy
  • česnek
  • majolka
  • ořechy

Doba přípravy

90 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře buď rozdělíme na porce, nebo vykostíme (z kostí a kostry uvaříme kuřecí polévku). Maso osolíme, zespodu lehce opep-
    říme a dáme do předehřáté trouby péct.
  2. Z taveného sýra, majolky, jemně postrouhané mrkve, nahrubo posekaných vlašských ořechů a utřeného česneku se solí si připravíme směs, kterou těsně před dopečením natřeme v dvoucentimetrové vrstvě na kuře a necháme pomalu rozpustit. Na závěr ještě posypeme nastrouhaným sýrem a necháme opět rozpustit. Pozor, sýr nemá ztvrdnout! Kuře potřené touto směsí má být velice křehké a jemné.
  3. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory, krokety nebo hranolky.

    TIP:
    Před pečením udělej do prsíček kapsičky a naplň je na proužky pokrájenou slaninou nebo klobásou.

Pošli recept! 1/2012 (16.1.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama