Jahodový dort

Tohle my umíme!
Obvykle jde o čas
V prostorné kuchyni vaří hlavně maminka Jana, ale jak sama přiznává, moc času tu netráví. Ve všední den totiž děti obědvají ve škole, nejmladší dcerka ve školce, a tak se teplé jídlo u Pecharů vaří maximálně pětkrát do týdne. Rodina žije dost akčním životem, hodně sportuje – plave, hraje tenis a hlavně lakros. Tomu holdují všechny tři dcery, tedy kromě Aničky také Maruška (10) a Bára (4), tatínek jim dokonce dělá trenéra. Času je pořád málo, a tak se v kuchyni dává přednost spíše rychlejším pokrmům.
Máme rádi pečení
K oblíbeným pochoutkám patří zejména jídla typické české kuchyně – bramboračka, česnečka, ale také rajská nebo svíčková. A jak dodávají děvčata, palačinky a také to, co maminka upeče. Trouba je oblíbeným pomocníkem paní Jany. A to i dnes, kdy se peče dort z jahod. Vybrala ho právě proto, že je rychlý.
Ingredience
- 3 lžíce mouka polohrubá
- 3 vejce
- 300 g jahody
- 1 lžíce cukr pískový
- 1 lžíce marmeláda
- dle potřeby tuk na vymazání formy
- 1 želé dortové
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse ušleháme tuhý sníh ze tří bílků. Postupně vmícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku. Promícháme.
-
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané kulaté formy a pečeme 10 minut.
-
Moučník necháme vychladnout, pomažeme jej džemem, nejlépe jahodovým, a poklademe čerstvým ovocem. Zalijeme želé připraveným dle návodu.