Reklama
Reklama
U Palečkových na kokosovo-banánovém beránkovi
Fotogalerie:
 

U Palečkových na kokosovo-banánovém beránkovi

Jana Palečková

Praha

Beránek se na Velikonoce peče v hodně rodinách, i když banánové těsto se na jeho výrobu zase tak často nepoužívá. Jana Palečková, naše hostitelka, nám vysvětlila, že její muž Honza miluje všechny moučníky, které toto ovoce  obsahují. Chtěla ho mile překvapit, proto je letošní beran udělaný ze čtyř velkých zralých banánů. Je pravda, že nádherná vůně se line po celé kuchyni. 

Když se Honza dozvěděl, že se bude připravovat banánová dobrota, byl ochotný se  sám zapojit do práce, což podle Jany zase není tak časté. ‚‚Vaření mého muže opravdu moc neláká, umí asi čtyři jídla, takže hlady neumře, ale jinak je to všechno na mně.‘‘ Jako moderní kuchařka Jana dbá na to, aby si nejen pochutnali, ale hlavně aby jejich strava byla pestrá a zdravá.

Hold tradicím
‚‚Milujeme staročeskou kuchyni, která kupodivu splňuje všechny nároky moderní výživy,‘‘ říká Jana. ‚‚Velice často používám tradiční – bohužel dnes vlastně spíš neobvyklé – suroviny, jako jsou jáhly, pohanka, vločky či otruby. Dají se udělat na sto různých způsobů, se zeleninou, se zelím, s rajčatovým pyré, klidně i nasladko, pořád je co objevovat.‘‘ U Palečků je nejoblí-
benějším kuchyňským pomocníkem nakličovací miska, v níž klíčí čočku, fazole, vojtěšku, cizrnu a spoustu dalších semínek. Jana nám vysvětlila, že tak získají vitaminy, tolik potřebné právě v zimním a předjarním období.

Loading the player ...

Ingredience

  • 120 g hera
  • 160 g cukr krystal
  • 4 velké zralé banány
  • 2 vejce
  • 1 vanilkové aroma
  • 125 g strouhaný kokos
  • 250 g špaldová mouka
  • špetka sůl
  • 6 g kypřící prášek

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V misce utřeme nastrouhanou heru s cukrem. Přidáme nakrájené banány a rozmačkáme. Tyčovým mixérem vytvoříme hladkou hmotu, do které přidáme vejce, pár kapek vanilkového aroma a zamícháme. Přisypeme kokosové vločky a opět zamícháme.

  2. Nakonec vmícháme mouku se špetkou soli a kypřicím práškem a vypracujeme hladké těsto. Formu na beránka vytřeme tukem a pak do ní nalijeme těsto. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Pomocí špejle vyzkoušíme, zda je hotový.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama