Reklama
U Neradových na rolovaných vepřových špízech
Fotogalerie:

U Neradových na rolovaných vepřových špízech

Lenka Neradová

Praha

Lenka Neradová žije se svým manželem Robertem a dcerou Nikolkou
v pražských Kobylisích. Dočasnou členkou jejich malé domácnosti se stala i babička Zdenka Švédová, která má momentálně na starosti péči o vnučku. Lenka totiž nastoupila do práce a malou Nikolku čeká školka až na podzim.

Přípravu jídla má u Neradových na starosti především Lenka. Její manžel Robert pracuje sice jako profesionální kuchař, ale je natolik pracovně vytížený, že na vyvařování doma už nemá čas ani náladu. Přesto občas pomáhá – jak říká Lenka – hlavně dobrými radami.

Šetří čas
Malá Nikolka má mlsný jazýček a momentálně si velice oblíbila masíčko, proto se na stole denně objevují nějaké masové dobroty. A aby jídlo nebylo jednotvárné, využívá Lenka často novou fritézu ActiFry, se kterou má dobré zkušenosti. Dá se v ní připravovat maso i příloha současně (navíc s minimem tuku), což dobu strávenou v kuchyni výrazně zkrátí.

Loading the player ...

Ingredience

  • Špízy
  • 600 g vepřová kýta
  • 100 g šunka
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžička grilovací koření
  • dle chuti sůl a pepř
  • Brambory
  • 1 kg brambory
  • snítka rozmarýn
  • 1 lžíce olej
  • trocha sůl
  • Dip
  • 200 g zakysaná smetana
  • 2 lžičky dijonská hořčice
  • 1 ředkvička
  • 1 stroužek česneku
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu nakrojíme, paličkou ji rozklepeme na jeden velký plát a okořeníme grilovacím kořením, solí a pepřem. Poklademe plátky šunky a sýra. Srolujeme, nakrájíme na medailonky, které napícháme na špíz. Smažíme
    8 minut v Tefal ActiFry nebo vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 ˚C asi 15 minut.

  2. Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Osolíme, přidáme lístky rozmarýnu, olej a smažíme v Tefal ActiFry 20 minut nebo pečeme v troubě při 180 ˚C 35 minut. Na dip smícháme zakysanou smetanu, přidáme hořčici, prolisovaný česnek, nakrájenou ředkvičku a dochutíme solí a pepřem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama