U Neradových na rolovaných vepřových špízech
Fotogalerie:

U Neradových na rolovaných vepřových špízech

Lenka Neradová

Praha

Lenka Neradová žije se svým manželem Robertem a dcerou Nikolkou
v pražských Kobylisích. Dočasnou členkou jejich malé domácnosti se stala i babička Zdenka Švédová, která má momentálně na starosti péči o vnučku. Lenka totiž nastoupila do práce a malou Nikolku čeká školka až na podzim.

Přípravu jídla má u Neradových na starosti především Lenka. Její manžel Robert pracuje sice jako profesionální kuchař, ale je natolik pracovně vytížený, že na vyvařování doma už nemá čas ani náladu. Přesto občas pomáhá – jak říká Lenka – hlavně dobrými radami.

Šetří čas
Malá Nikolka má mlsný jazýček a momentálně si velice oblíbila masíčko, proto se na stole denně objevují nějaké masové dobroty. A aby jídlo nebylo jednotvárné, využívá Lenka často novou fritézu ActiFry, se kterou má dobré zkušenosti. Dá se v ní připravovat maso i příloha současně (navíc s minimem tuku), což dobu strávenou v kuchyni výrazně zkrátí.

Loading the player ...

Ingredience

  • Špízy
  • 600 g vepřová kýta
  • 100 g šunka
  • 100 g sýr eidam
  • 1 lžička grilovací koření
  • dle chuti sůl a pepř
  • Brambory
  • 1 kg brambory
  • snítka rozmarýn
  • 1 lžíce olej
  • trocha sůl
  • Dip
  • 200 g zakysaná smetana
  • 2 lžičky dijonská hořčice
  • 1 ředkvička
  • 1 stroužek česneku
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu nakrojíme, paličkou ji rozklepeme na jeden velký plát a okořeníme grilovacím kořením, solí a pepřem. Poklademe plátky šunky a sýra. Srolujeme, nakrájíme na medailonky, které napícháme na špíz. Smažíme
    8 minut v Tefal ActiFry nebo vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 ˚C asi 15 minut.

  2. Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Osolíme, přidáme lístky rozmarýnu, olej a smažíme v Tefal ActiFry 20 minut nebo pečeme v troubě při 180 ˚C 35 minut. Na dip smícháme zakysanou smetanu, přidáme hořčici, prolisovaný česnek, nakrájenou ředkvičku a dochutíme solí a pepřem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama