Reklama
U Matogových na indických kuřecích prsou
Fotogalerie:

U Matogových na indických kuřecích prsou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Jana a Jindřich Matogovi bydlí v Kozinci, jen 20 minut vzdáleném od hlavního města. Jejich koníčkem je cestování, paní Jana dokonce pět let bydlela v cizině, z toho 1 rok s Eskymáky na severu Grónska. Ani recept pro čtenáře nepochází z Česka, ale až z daleké Indie. Uvařila nám kuřecí prsa s garam masalou.

indická kuřecí prsa

 
 

exotické vaření

 
Paní Jana ráda jí, a protože její maminka byla výbornou kuchařkou, naučila se od ní také dobře vařit. Recepty si často vymýšlí sama. Peče i sladké a moc si pochvaluje domácí pekárnu. ‚‚Je úžasná, chléb máme už jen vlastní, ale připravuji v ní i těsto, třeba na kynuté buchty. Je to velmi pohodlné,‘‘ říká.

Soukromé prostřeno
Prozradila, že si s přáteli dokonce zahráli na soukromé Prostřeno! ‚‚Byli jsme čtyři páry, navzájem jsme se navštěvovali, hostili se a nakonec jsme se ohodnotili,‘‘ popisuje průběh soutěže připravené podle televizní předlohy. ‚‚My jsme získali 1. místo za hlavní jídlo,‘‘ dodává s úsměvem.

S chutí do vaření
Nejčastěji vaří zeleninová jídla, polévky a pokrmy z kuřecího masa. Oba s manželem se snaží jíst zdravě, takže se knedlíkům vyhýbají. Ze zahraničních kuchyní paní Janě nejvíc chutná thajská. Při pobytu na jihu Číny se dokonce zúčastnila jednodenního kurzu vaření. ‚‚Na trhu jsme nakoupili suroviny a s čínskými kuchaři je připravili podle jejich receptů,‘‘ svěřila se. Koření na indické kuře má ještě z Indie, ale vzkazuje, že je u nás běžně k dostání. ‚‚Nebojte se a pusťte se do toho,‘‘ vzkazuje čtenářům.
 

Ingredience

  • 700 g kuřecí prsa
  • 1,5 lžíce garam masala
  • 1 lžíce zázvor
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 3 lžíce drceného česnek
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 250 ml smetana
  • 1 feferonka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Dáme je do vyššího hrnce, přidáme koření a ostatní ingredience včetně smetany.
  2. V lednici necháme směs zhruba 12 hodin odpočinout. Pak ji ve stejném hrnci vaříme asi 40 minut.
  3. Podáváme s rýží.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama