indická kuřecí prsa

exotické vaření
Soukromé prostřeno
Prozradila, že si s přáteli dokonce zahráli na soukromé Prostřeno! ‚‚Byli jsme čtyři páry, navzájem jsme se navštěvovali, hostili se a nakonec jsme se ohodnotili,‘‘ popisuje průběh soutěže připravené podle televizní předlohy. ‚‚My jsme získali 1. místo za hlavní jídlo,‘‘ dodává s úsměvem.
S chutí do vaření
Nejčastěji vaří zeleninová jídla, polévky a pokrmy z kuřecího masa. Oba s manželem se snaží jíst zdravě, takže se knedlíkům vyhýbají. Ze zahraničních kuchyní paní Janě nejvíc chutná thajská. Při pobytu na jihu Číny se dokonce zúčastnila jednodenního kurzu vaření. ‚‚Na trhu jsme nakoupili suroviny a s čínskými kuchaři je připravili podle jejich receptů,‘‘ svěřila se. Koření na indické kuře má ještě z Indie, ale vzkazuje, že je u nás běžně k dostání. ‚‚Nebojte se a pusťte se do toho,‘‘ vzkazuje čtenářům.
Ingredience
- 700 g kuřecí prsa
- 1,5 lžíce garam masala
- 1 lžíce zázvor
- 1 lžíce cukr krupice
- 3 lžíce drceného česnek
- z 1 citronu citronová šťáva
- 250 ml smetana
- 1 feferonka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky. Dáme je do vyššího hrnce, přidáme koření a ostatní ingredience včetně smetany.
-
V lednici necháme směs zhruba 12 hodin odpočinout. Pak ji ve stejném hrnci vaříme asi 40 minut.
-
Podáváme s rýží.