Reklama
U Matějovských na stifadu
Fotogalerie:
 

U Matějovských na stifadu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Novomanželé Hana a Honza žijí na okraji Prahy nedaleko hostivařské přehrady, kam často chodí na procházky. Oba mají velice náročné zaměstnání – Hana je lékařka internistka a Honza pracuje jako manažer ve velkém vydavatelství – a tak relaxaci a pohyb na čerstvém vzduchu opravdu potřebují.  

Stifado

 

Masíčko jíme rádi

Procházky však nejsou jedinou zálibou Matějovských. Honza miluje fotbal, takže třikrát týdně ho čeká trénink, Hana dřív aktivně hrála tenis, dnes už kvůli nedostatku času dělá sport rekreačně.
Manžel hodnotí
V kuchyni je trenérem i kapitánem mužstva Hana. ‚‚Musím po pravdě přiznat, že se Honza pravidelně nabízí jako pomocná síla, ale já jsem sólista a raději všechno dělám sama,‘‘ říká paní domu. A Honza dodává: ‚‚Na mě pak zbývá ochutnávání a posuzování. Naštěstí moje žena vaří opravdu skvěle, takže funkce degustátora je velmi příjemná.‘‘ U Matějovských mají rádi hlavně českou kuchyni, ze světové dávají přednost italské a řecké, z níž také pochází dnešní specialita – stifado. Jak nám Hana prozradila, mělo by se dělat hodně pomalu, aby se chutě dokonale prolnuly. 
 

Ingredience

  • olej
  • cibule
  • česnek
  • maso

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1.  Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nasekaný na plátky. Přidáme na kostky pokrájené maso a zprudka opečeme. 
  2. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená nakládaná rajčata, protlak, trochu vody, červené víno, koření a v papiňáku dusíme 15–20 minut. Pokud budeme dusit v normálním hrnci, musíme počítat asi dvě hodiny, než maso změkne.
  3.  Na závěr vaření přidáme do jídla promyté nakládané malé cibulky. Hotové stifado podáváme nejlépe s čerstvou bílou bagetou.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama