Reklama
Reklama
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku
Fotogalerie:

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě nejvíc po březích řek. Marta je v kuchyni zastánkyní staré školy: ‚‚Když jsem se kdysi přestěhovala k nastávajícímu manželovi, moc jsem toho ještě v kuchyni neuměla a musela jsem si nakoupit mnoho kuchařek. Naštěstí v té době ještě nebyl internet, protože jsem zastánkyně knižních vydání.‘‘ A jak šlo budoucí manželce kuchtění? ‚‚Asi dobře! Za první rok jsme přibrali 7 kilo,‘‘ směje se Marta. Ani byste nevěřili, že sama o sobě říká, jak ji vaření nebaví. Zato pečení je její vášeň! ‚‚Mamka sice peče dobře, ale já peču častěji. Ona už mi při tom jenom radí,‘‘ vysvětluje nám starší dcera Eliška, jak to vlastně s tou kuchařinou doma mají.  A co tatínek? I když nyní stoná a holkám v kuchyni neasistuje, tak jindy se podle Marty nebojí vzít za vařečku: ‚‚Když připravuji jídla já, tak manžel moc nepomáhá, ale zato někdy úplně sám uvaří. Protože rád experimentuje, tak je ten pokrm vždy úplně nový a pro nás do té doby neznámý.‘‘

Loading the player ...

Ingredience

  • 270 g polohrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těsto: nejprve smícháme všechny suché ingredience. Ve druhé míse smícháme všechny mokré a pak je postupně přilijeme k sypké směsi. Přidáme na kousky nakrájené jahody a ještě je ve směsi promixujeme. Korpus pečeme 30–40 minut při 160ºC. Necháme vychladit minimálně 1 hodinu.

  2. krok2

    Krém: cukry smícháme s žervé. Nazdobíme koláč krémem a podle chuti poklademe bohatě jahodami. 

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
U Daniely a Jirky na Velikonoční paštice

U Daniely a Jirky na Velikonoční paštice

Jako studenti se Daniela a Jirka stravují přes týden v menze, ale každý den se ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama