Reklama
U Martiny a Veroniky na božské maně
Fotogalerie:
 

U Martiny a Veroniky na božské maně

Martina Pechancová

Praha

Kamarádky Martina Pechancová a Veronika Stasiowská bydlí v pronajatém bytě na pražském Vršovickém náměstí. Jak říkají, je jim tu dobře, na jediné ulici najdou všechny obchody, které potřebují. Navíc nedaleko leží park Grébovka, kde se dá příjemně odpočívat. Ne že by volného času měly dvě mladé herečky mnoho, ale na procházku si ho vždycky najdou.

Pokud se týká jídla, Martina s Veronikou se skvěle doplňují. Každá vaří trošku jinak a navzájem si vycházejí vstříc.

Zábava i nutnost
„Naše rodina měla k jídlu vždycky dobrý vztah. Babička, když se chystala dělat oběd, říkávala, že ‚si jde povařit‘. To znamená, že si vaření doslova užívala,“ vypráví Veronika. „Maminka i já jsme to podědily. Jako malá jsem připravovala dobroty z písku, a i když teď už dávám přednost jiným surovinám, v kuchyni se stále cítím báječně.“ Martinina cesta ke kulinářskému umění byla trochu odlišná. „Když mi bylo devět, maminka onemocněla a vaření zůstalo na mně. Učila jsem se rychle. Zrovna dnešní polévka tátovi tak chutnala, že ji nazval božskou manou, a tak jí říkáme dodnes.“

Práce především
I když obě mladé herečky vaření baví, jejich profese má samozřejmě přednost. Veronika hraje v divadle Gong, kde rozdává radost malým divákům. Martina se uchytila v Ypsilonce, můžeme ji vidět například v představení Muž na větvi.

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 50 g máslo
  • 1 menší nebo 2 větší pórek
  • 1 l voda nebo drůbeží vývar
  • 1 zeleninový bujon
  • dle chuti sůl
  • trocha pepř
  • 500 g brambory
  • 200 g slanina
  • 250 g smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme dobře očištěný a na kousky nakrájený pórek. Zalijeme ho vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme, dokud nezměknou.

  2. Pak přidáme bujon (pokud jsme použili vývar, není to nutné) a většinu slaniny, kterou jsme pokrájeli a opražili na pánvičce. Vše rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Zjemníme smetanou a krátce povaříme. Polévku podáváme v mističkách a ozdobenou zbytkem opražené slaniny.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme z brambor (17.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama