Kuřecí polévka s olivami

Dobroty z cest
Oba jsou mladí, a tak cestují jen s batohem. Nepotřebují žádnou cestovní kancelář, stačí koupit si letenku a hurá do světa. A za co na cestách nejvíc utrácejí? ‚‚No přece za jídlo,‘‘ směje se Petr a vysvětluje nám základní pravidlo cestovatele-labužníka. ‚‚Vyplatí se zajít do podniku, kde je nejvíc místních lidí, tam si vždy zaručeně pochutnáš!‘‘
Ingredience
- 2 středně velká cibule
- 7 velké mrkve
- 500 g kuřecí řízky
- 150 g olivy
- 1 lžíce sůl
- 1 lžíce skořice
- 1 lžíce římský kmín
- 3 lžíce olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na větší špalíčky, kuřecí maso pokrájíme na větší kostky.
-
Cibuli, kuře a olivový olej – vše najednou – dáme do hrnce, hned přidáme sůl, skořici, římský kmín a necháme zhruba 5 minut orestovat.
-
Přidáme nakrájenou mrkev a směs zalijeme vroucí vodou tak, aby všechno bylo pod vodou.
-
Vaříme 20–30 minut, jakmile je mrkev měkká, přidáme olivy. Ještě 5 minut vaříme a můžeme podávat.