Reklama
U Martiny a Petra na kuřecí polévce s olivami
Fotogalerie:

U Martiny a Petra na kuřecí polévce s olivami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Naši dnešní hostitelé, Martina Pešková a Petr Kalát, už sjezdili pěkný kus světa. Evropský světadíl je jim malý, a tak už byli mimo jiné v Číně, v Thajsku, v Malajsii... Když se pak po čase vracejí do Horních Počernic, inspirují se exotickými pochoutkami a zkoušejí si je připravit doma.

Kuřecí polévka s olivami

 
 

Dobroty z cest

 
 Také kuřecí polévka s olivami, na kterou nás Martina s Petrem pozvali, je původem ze severní Afriky. Právě jídla z této oblasti patří k jejich nejoblíbenějším.
 
Vaří světově
‚‚Myslím, že africké pokrmy jsou mnohem zdravější než česká klasika. Skládají se vlastně ze spousty zeleniny, ke které se přidává maso nebo kuskus,‘‘ říká Martina. Petr zase obhajuje asijskou kuchyni. ‚‚Já ze všeho nejvíc miluju thajské zelené karí, musím ho mít na talíři alespoň jednou týdně. ‘‘
 
S cestovkou ne
Oba jsou mladí, a tak cestují jen s batohem. Nepotřebují žádnou cestovní kancelář, stačí koupit si letenku a hurá do světa. A za co na cestách nejvíc utrácejí? ‚‚No přece za jídlo,‘‘ směje se Petr a vysvětluje nám základní pravidlo cestovatele-labužníka. ‚‚Vyplatí se zajít do podniku, kde je nejvíc místních lidí, tam si vždy zaručeně pochutnáš!‘‘
 

Ingredience

  • 2 středně velká cibule
  • 7 velké mrkve
  • 500 g kuřecí řízky
  • 150 g olivy
  • 1 lžíce sůl
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce římský kmín
  • 3 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na větší špalíčky, kuřecí maso pokrájíme na větší kostky.
  2. Cibuli, kuře a olivový olej – vše najednou – dáme do hrnce, hned přidáme sůl, skořici, římský kmín a necháme zhruba 5 minut orestovat.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev a směs zalijeme vroucí vodou tak, aby všechno bylo pod vodou.
  4. Vaříme 20–30 minut, jakmile je mrkev měkká, přidáme olivy. Ještě 5 minut vaříme a můžeme podávat.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama