Reklama
Reklama
U Marka a Lucie na italských lasagních
Fotogalerie:

U Marka a Lucie na italských lasagních

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jak Marek prohlásil, právě pánev je základním kamenem každé kuchyně, takže volba byla jasná. Dobře ví, o čem mluví, patří k mužům, kteří nejsou odsouzeni do role pasivních konzumentů, sám se na přípravě jídla aktivně podílí.

Chuti na míru

‚‚Moje kuchařské začátky spadají do raného dětství a jsou úzce spojené se známým kresleným seriálem Tom a Jerry,‘‘ svěřuje se Marek. ‚‚Jerryho nápad ozvláštnit dort dynamitem mě inspiroval a v nestřežené chvíli jsem mamince nastražil do bábovky připravené k pečení petardu. Chvíli byl klid, ale když se trouba patřičně rozehřála, začala parádní podívaná. Kvůli pořádným ranám se dost lidí vyděsilo, ale naštěstí se nikomu nic nestalo.‘‘ Lucie nás uklidnila, že dnes už se Marek podobnými recepty neřídí, nicméně veselo je s ním stále. Ani nápady mu nechybějí, proto doma nemají jedinou kuchařskou knihu. Raději zapojí fantazii a připraví si jídlo přesně na míru své chuti. 

Loading the player ...

Ingredience

  • 2 větší mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Najemno nastrouháme mrkev, celer a sýr. Mleté maso orestujeme na pánvi, přidáme sůl a koření a vsypeme mrkev, celer a na půl překrojená cherry rajčátka. Vše zalijeme tomatovým protlakem s bazalkou. Dusíme na ohni asi 15 minut. 

  2. krok2

    V menším hrnci smícháme smetanu, máslo a nastrouhaný eidam. Na mírném ohni vaříme přibližně 15 minut.

  3. krok3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozložíme  první vrstvu těstovin. Na ni navrstvíme masovou směs, kterou  polijeme bešamelovou omáčkou ze smetany. Vrstvy střídáme, poslední bude zalití bešamelovou omáčkou. Posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.


Pošli recept! - Speciál - Máme rádi maso (19.2.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama