Za dveřmi bytu v pražské Bubenči, kam jsme se vydali za Lucií a Drahem, nás nejdřív přivítal buldoček Ludvík. Nutno dodat, že opravdu s velkým nadšením. Velice se mu líbilo vybavení našeho fotografa a rozhodl se, že vše musí podrobně prozkoumat. Co kdyby se tu někde ukrývala nějaká dobrůtka?
Jenže my jsme žádnou pochoutku nepřivezli, naopak právě kvůli ní jsme se k Lucii a Drahovi vypravili.Věděli jsme, že tentokrát bude vaření trochu jiné, protože naši hostitelé jsou oba vegetariáni. Ale jídlo, které nám servírovali, bylo tak dobré, že nám maso vůbec nechybělo.
Poklad z půdy
„Recept na špenátové palačinky jsme kdysi našli na půdě hotelu, který Draho znovuotvíral,“ prozradila Lucie. „Upravili jsme ho podle svého a přidali moderní druhy zeleniny, jako je lilek, cuketa a sušená rajčata.“ Ta si mimochodem suší Draho sám doma. Ani bylinky nemusí kupovat, pěstují si je v truhlíku, aby je měli čerstvé po ruce.
Ingredience
- Těsto
- 120 ml voda
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme vodu, mléko, obě mouky, sůl, vejce, 2 lžíce olivového oleje a rozmixované listy špenátu. Promícháme a těsto necháme v lednici 20 minut odstát.
-
Opečená rajčata oloupeme a rozmixujeme, svaříme se smetanou. Přidáme špetku soli a pepře.
-
Zeleninu nakrájíme a orestujeme. Okořeníme podle chuti. Palačinky opečeme z obou stran a naplníme zeleninou, kterou polijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme se smetanou a ozdobené bazalkou.