Reklama
Reklama
U Lucie a Dáši na vepřovém s mrkvovým pyré
Fotogalerie:

U Lucie a Dáši na vepřovém s mrkvovým pyré

Dagmar Dandová

Říčany

Tentokrát jsme se vydali na návštěvu ke dvěma kamarádkám, Lucii a Dáše. V Luciině bytě v pražském Karlíně, kde se naše setkání odehrálo, jsme nejen fotili a ochutnávali, ale samozřejmě si především povídali – o stravování a o vaření. Obě mladé ženy se přiznaly, že i když se ještě nepovažují za zkušené kuchařky, jejich vztah k jídlu je veskrze kladný.

Dáša si za svůj velký vzor vybrala babičku. ‚‚Babiččinu kuchařskému umění je však velice těžké se přiblížit, je prostě dokonalá,‘‘ vysvětluje Dáša. ‚‚A navíc ji pořád baví zkoušet něco nového. Teď si oblíbila thajskou kuchyni. Nezalekla se exotických surovin a musím uznat, že jí to jde skvěle.‘‘

Je to za jedna
Stejně jako Dáša pochytila Lucie základy vaření v rodině. Dodnes s maminkou po telefonu řeší případné problémy. ‚‚Já dělám hlavně rychlá jídla, miluju českou kuchyni: knedlíky a omáčky. Na svíčkovou jezdím k dědečkovi, který ji umí nejlíp na světě.‘‘ O tom, že se obě učily pilně, jsme se přesvědčili sami. Za skvělý recept píšeme velkou jedničku!

Loading the player ...

Ingredience

  • Ingredience
  • 700 g vepřové maso
  • 160 g máslo
  • 700 g karotka
  • 100 g petržel
  • 200 g cibule
  • 100 g česnek
  • 500 g smetana
  • 200 g brambory
  • dle potřeby mléko
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Maso osolíme a opečeme na másle dozlatova. Na výpeku orestujeme na hranolky nakrájenou karotku, petržel, cibuli a oloupaný česnek. Na orestovanou zeleninu dáme opečené maso a podlijeme je půlkou smetany. Pečeme přikryté doměkka. Potom maso vyndáme a omáčku se zeleninou zredukujeme. Nakonec zjemníme máslem a podle potřeby dochutíme solí.

  2. Oloupané brambory uvaříme. Karotku také oloupeme a uvaříme v mléce doměkka. Pak obojí rozmixujeme se zbytkem smetany, solí a máslem.

  3. Maso nakrájíme na plátky, které podáváme na pyré s omáčkou a zeleninou.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama