Reklama
U Linhartových na svíčkové
Fotogalerie:

U Linhartových na svíčkové

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Martin, Kateřina, Barborka a Kristýnka žijí na severu Moravy. I když jsme návštěvu u nich naplánovali takřka ze dne na den, přijali nás moc hezky a na jejich skvělé kuřecí svíčkové jsme si opravdu pochutnali. Jen jeden člen rodiny z nás nebyl příliš nadšený – malá jorkšírka Niky, která měla dojem, že páníčkové mají jistě na práci spoustu mnohem zajímavějších věcí, než je pózování před fotografem. Vždyť na co jsou lidé? No přece na hraní!

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

 

MÁME RŮZNÉ CHUTĚ
 
Linhartovi bydlí v panelovém domě. Ale jako většina panelákových bytů má i ten jejich jednu podstatnou vadu – velmi malou kuchyň. Snad proto v ní nejraději kraluje paní domu sama. ‚‚Děti mi rády pomáhají, hlavně na Vánoce,‘‘ říká Kateřina. ‚‚Ale jinak jsem raději, když mi při vaření nikdo nepřekáží.‘‘
 
Skauti si vaří sami
Ale i děti potřebují umět vařit, hlavně když jsou to holky. O prázdninách na skautském táboře jim pár snadných receptů od mámy přišlo vhod. ‚‚Služba v táborové kuchyni byla náhodou prima,‘‘ vzpomíná Kristýnka. ‚‚Mohli jsme totiž pořád ochutnávat!‘‘
 
Ryby stokrát jinak
U Linhartů jedí zdravě i díky tátovi Martinovi. ‚‚Rybaření je mým velkým koníčkem, jen někdy bývá problém všechny úlovky zpracovat. Naštěstí máme spoustu kamarádů, kterým čas od času čerstvý kapřík také přijde vhod.‘‘

Ingredience

  • 1 mléko
  • 1 zelenina mražená
  • 8 kuliček pepř
  • 2 šlehačka
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 cibule
  • 1 hrášek sterilizovaný
  • 5 kuliček nové koření
  • 4 kuřecí stehna
  • 4 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna osolíme, prošpikujeme a vložíme do pekáče. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme obě zeleniny, koření a podusíme. Po vychladnutí směs nalijeme do pekáče na maso a necháme dva dny uležet v lednici.
  2. Před přípravou maso podlijeme. Dáme do trouby a pomalu pečeme alespoň 1,5 hodiny.
  3. Když je maso hotové, vyndáme ho z pekáče a odstraníme koření. Zeleninu rozmixujeme nebo přepasírujeme přes jemné sítko.
  4. K omáčce ze zeleniny přidáme šlehačky, do nichž jsme rozkvedlali mouku, a necháme krátce povařit. Pokud je třeba, zředíme omáčku mlékem. Podáváme s knedlíkem a s brusinkami.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama