Reklama
U Kvapilových na jehněčích špízech
Fotogalerie:

U Kvapilových na jehněčích špízech

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vaření je u nás záležitost celé rodiny. V kuchyni mi pomáhají obě děti i manžel. Každý z nás má trochu jiné chutě: já a manžel máme rádi lehká zeleninová jídla a ze všeho nejvíc cuketu na všechny možné způsoby. Děti milují omáčky a sladké pochoutky.

Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

 



Máme různé chutě


V libereckém Horním Ha­nychově nás u domu přivítal velký hlídač, pes Barča, a všichni Kvapilovi: rodiče Petr a Štěpánka i jejich tři děti Šimon (9), Adam (6) a Šarlotka (3). Bylo znát, že pod Ještědem se jim žije dobře.
Teplé jídlo každý den
U Kvapilových drží kuchařské otěže v ruce maminka, ale ostatní jí rádi pomáhají. „Rád říkám, že myju nádobí, což znamená, že plním a vyprazdňuji myčku,“ usmívá se Petr. Štěpánka je na mateřské, vaří denně teplé obědy a k večeři něco lehčího, třeba zeleninové saláty.
Je těžké se zavděčit
Kluci mají rádi sladké, a tak se na stole objevují docela často ovocné knedlíky z tvarohového těsta. „Ty mi pomáhají dokonce balit,“ poznamenává maminka. Mají rádi omáčky, jako je svíčková nebo rajská. Rodiče si ale nejvíc pochutnají na cuketě nebo na salátech s různými zálivkami.
V hlavní roli cuketa
Dobroty z cuket si manželé oblíbili během několikaletého pobytu ve Francii. „Rádi ji připravujeme na nejrůznější způsoby se špagetami.“ Kromě toho jim chutnají zeleninové saláty s různými zálivkami.
Vaření je život
Štěpánka vaří jak vyzkoušená jídla, tak i experimentuje. ‚‚Mám čtyři kuchařky. Hodně jsem si oblíbila hrnečkovou metodu,‘‘ říká paní domu.
 
 

Ingredience

  • 2 paličky česnek
  • 5 ks cibule
  • 1 menší cuketa
  • 1 lžíce med
  • 1 dl olej
  • koření provensálské
  • sůl
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • 1 kg maso jehněčí
  • 5 ks paprika žlutá

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. Maso naložíme den předem do marinády z medu, octa, oleje a česneku.
  2. Nakrájíme cuketu na ko­lečka, cibuli nadrobno a pa­priku na kostičky.
  3. Na špejli navlékáme střídavě maso, cibuli, papriku a cuketu.
  4. Špízy pečeme přibližně půl hodiny při 180 °C nebo je grilujeme.
  5. Podáváme s chlebem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama