Reklama
Reklama
U Kutzendörferových na jehněčím hřbetu
Fotogalerie:
 

U Kutzendörferových na jehněčím hřbetu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Za vesnicí Nižbor na kopci, obklopený lesem, leží domek Kutzendörferových.Obyvatelé lesa – srny, zajíci a veverky – je dokonce často navštěvují. Třeba i jim lahodí vůně dobrot, které tu připravují.

nižborský jehněčí hřbet

 
 

 Kutzendörferovi vaření nešidí. Aspoň jednou denně se dělá teplé jídlo, u něhož se schází celá rodina.
 
Vaříme rádi
O víkendu se pravidelně připravují dokonce teplá jídla dvě. ‚‚Kdyby vaření bylo jen na mně, asi by to tak jednoduché nebylo, ale protože manžel Martin je vynikající kuchař, pravidelně se v kuchyni střídáme,‘‘ přiznává maminka Renata. ‚‚Každý člen rodiny má rád něco jiného: maminka steaky, taťka ryby, já houbovku, Martínek těstoviny a malá Julie rizoto,‘‘ říká nejstarší z dětí, Daniela. ‚‚Ale oba rodiče vaří skvěle, takže nám chutná vždycky.‘‘

Zapomenutý recept
Martin zásadně improvizuje, každý jeho výtvor je jiný. ‚‚Kdysi dal známé recept na výbornou kachnu po čínsku, kterou o víkendu pekl. Když se za pár týdnů potkali a paní kachnu chválila, už si ani nepamatoval, že jsme ji kdy měli na stole,‘‘ vypráví Renata.
Jdeme ke stolu, kde voní pečeně. Nezbývá než chválit.

Ingredience

  • 1,5 kg jehněčí hřbet
  • 1 česnek
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • špetka majoránka
  • špetka sůl
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z očištěného hřbetu odřežeme lůj a tuk. Maso prošpikujeme stroužky česneku a potřeme směsí při­pra­venou z citronové kůry, šťávy, majoránky a soli.
  2. Vložíme do pekáčku (nejlépe kameninového) a zakryjeme alobalem. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 °C a zhruba hodinu pečeme zakryté. Poté alobal odejmeme a ještě 30 minut dopékáme. Přeléváme výpekem.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama