Reklama
U Kutzendörferových na jehněčím hřbetu
Fotogalerie:
 

U Kutzendörferových na jehněčím hřbetu

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Za vesnicí Nižbor na kopci, obklopený lesem, leží domek Kutzendörferových.Obyvatelé lesa – srny, zajíci a veverky – je dokonce často navštěvují. Třeba i jim lahodí vůně dobrot, které tu připravují.

nižborský jehněčí hřbet

 
 

 Kutzendörferovi vaření nešidí. Aspoň jednou denně se dělá teplé jídlo, u něhož se schází celá rodina.
 
Vaříme rádi
O víkendu se pravidelně připravují dokonce teplá jídla dvě. ‚‚Kdyby vaření bylo jen na mně, asi by to tak jednoduché nebylo, ale protože manžel Martin je vynikající kuchař, pravidelně se v kuchyni střídáme,‘‘ přiznává maminka Renata. ‚‚Každý člen rodiny má rád něco jiného: maminka steaky, taťka ryby, já houbovku, Martínek těstoviny a malá Julie rizoto,‘‘ říká nejstarší z dětí, Daniela. ‚‚Ale oba rodiče vaří skvěle, takže nám chutná vždycky.‘‘

Zapomenutý recept
Martin zásadně improvizuje, každý jeho výtvor je jiný. ‚‚Kdysi dal známé recept na výbornou kachnu po čínsku, kterou o víkendu pekl. Když se za pár týdnů potkali a paní kachnu chválila, už si ani nepamatoval, že jsme ji kdy měli na stole,‘‘ vypráví Renata.
Jdeme ke stolu, kde voní pečeně. Nezbývá než chválit.

Ingredience

  • 1,5 kg jehněčí hřbet
  • 1 česnek
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • špetka majoránka
  • špetka sůl
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z očištěného hřbetu odřežeme lůj a tuk. Maso prošpikujeme stroužky česneku a potřeme směsí při­pra­venou z citronové kůry, šťávy, majoránky a soli.
  2. Vložíme do pekáčku (nejlépe kameninového) a zakryjeme alobalem. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 °C a zhruba hodinu pečeme zakryté. Poté alobal odejmeme a ještě 30 minut dopékáme. Přeléváme výpekem.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

U Katky a Vojty na pikantním rýžovém salátu

Stejně jako mnoho dnešních mladých mužů se Vojta v kuchyni skvěle orientuje, ...
redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /22.07.16
U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

U Markéty s dětmi na slaném závinu s lososem

Ani se nepokoušela vybrat si jiné povolání, to, že se stane kuchařkou, bylo dáno už ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /27.06.16
U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

U Evy a Yalina na jahodovém cheesecaku

Co si ale rád odpustí, jsou knedlíky. „Knedlíky si nedávám, nechutnají mi. Stejně tak...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

U Marty s dcerami na smetanovém pohlazení na jahodovém lůžku

Co má tato rodinka ráda kromě  vaření? Milují procházky a samozřejmě ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /01.06.16
U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

U Kateřiny a Elišky na kuřecích nudličkách po thajsku

Kateřina, studentka vysoké školy, je místní, Eliška, která pracuje jako asistentka ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /12.05.16
U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

U Aničky a Zbyňka na Velikonočním koláči

Prvním pokrmem, který spolu Anička se Zbyňkem připravovali, byla rajská polévka. ...

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Pošlirecept TV /08.04.16
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu