nižborský jehněčí hřbet

Zapomenutý recept
Martin zásadně improvizuje, každý jeho výtvor je jiný. ‚‚Kdysi dal známé recept na výbornou kachnu po čínsku, kterou o víkendu pekl. Když se za pár týdnů potkali a paní kachnu chválila, už si ani nepamatoval, že jsme ji kdy měli na stole,‘‘ vypráví Renata.
Jdeme ke stolu, kde voní pečeně. Nezbývá než chválit.
Ingredience
- 1,5 kg jehněčí hřbet
- 1 česnek
- z 1 citronu citrónová kůra
- z 1 citronu citronová šťáva
- špetka majoránka
- špetka sůl
- dle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z očištěného hřbetu odřežeme lůj a tuk. Maso prošpikujeme stroužky česneku a potřeme směsí připravenou z citronové kůry, šťávy, majoránky a soli.
-
Vložíme do pekáčku (nejlépe kameninového) a zakryjeme alobalem. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 °C a zhruba hodinu pečeme zakryté. Poté alobal odejmeme a ještě 30 minut dopékáme. Přeléváme výpekem.